Til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 20 min. + rundstykker, hvis du lager dem selv.

Pris: Ca. kr 100,- kommer an på fiskeprisen.

Du trenger:

Til burgeren:

600 g fiskefilet, gjerne torsk evt bland med sei, bruk frossen hvis du ikke får fersk (opptint)

100 g rensede reker

3 ss gressløk, grovt hakket

1 sjalottløk, grovt hakket

½ dl brødsmuler

Sitronskall

Salt og nykvernet pepper

Olje

Salat

Dressing:

1 dl matyoghurt

½ dl majones

Saften fra ½ sitron (smak deg fram)

1 ss kapers, finhakket

Litt dill

Rundstykker:

3 ss varm melk (37 °C)

2 dl varmt vann (37 °C)

2 ts tørrgjær

2 ss sukker

1 ts salt

1 egg

6 dl hvetemel

1 dl sammalt hvete fin

2 ss olivenolje

1 egg og sesamfrø til topping

Slik gjør du:

Burgeren:

Del fisken i grove biter og ha ¼ av den i en kjøkkenmaskin med hvitløk og sjalottløk. Kjør til en puré. Ha det i en bolle. Ha i resten av fisken og kjør veldig kort, til den er litt mindre hakket enn den var. Ha den i bollen sammen med den andre fisken. Tilsett gressløk, sitronskall, brødsmuler, salt og pepper. Bland godt og lag 4 fiskekaker. Stek dem i litt smør, ca. 4 minutter på hver side. Server på burgerbrød med salat og dressing. Ha en salat ved siden av.

Rundstykker:

Bland melk, vann, gjær, sukker, salt, egg og olje i en bakemaskin. Tilsett melet og la maskinen kna i 6-8 minutter. Ha mel på benken og kna litt for å se om den trenger litt mer mel. Ha litt olje i en stor bolle og legg i deigen. Smør 1 ts olje på toppen av deigen, legg på plastfolie og la deigen heve i 1-2 timer. Del deigen i 12 boller og legg på bakepapir på bakebrett. Smør litt olje på et lag med plastfolie og legg over. La bollene heve i 1-2 timer. Forvarm stekeovn til 180°C. Pensle bollene med egg og dryss på med sesamfrø. Stek dem i ca. 12 minutter, til de er lett gylne. La dem avkjøle på rist.

Dressing:

Bland alt sammen i en liten bolle. Smak til med sitron, salt og pepper. La den gjerne stå litt før servering.

Tips!

Tilsett gjerne lime, koriander, ingefær og chili i fiskekakene.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!