Tilberedningstid: Ca. 20 minutter + steking.

Pris: Ca. 80,-

Du trenger:

100 g meierismør

1 dl sukker

1 ½ dl brunt sukker

2 egg

2 ts vanilje

6 dl mel

1 ½ ts natron

1 liten ts salt

100 g sjokolade i småbiter

1 dl hakkede pekannøtter

2 dl minimarshmallows

Slik gjør du:

Varm opp en kjele på middels varme og ha i smør.

Når smøret begynner å skumme, rør hele tiden. Etter hvert blir smøret brunt. Ikke la det brenne seg!

Ha over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet. Når det er stivnet, kjør det i mikseren sammen med sukkeret til det er kremet. (Forvarm stekeovnen til 180 °C). Ha i ett og ett egg mens du visper.

Tilsett vanilje og kjør til det blir en slags krem.

Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle. La maskinen gå på lav hastighet og ha sakte i melblandingen.

Bruk hendene eller en slikkepott til å blande inn sjokoladebiter, marshmallows og nøtter.

Legg ca. 1 ss deig bortover på bakebrettet med bakepapir. Stek i 11-13 minutter.

De skal være lett gylne og myke i midten. Avkjøl på rist.

Tips! Du kan gjerne bruke andre nøtter eller ikke nøtter i det hele tatt. Mer sjokolade, kanskje? Hvit, lys, mørk?

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud for Kamille.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!