For de aller fleste kvinner er det ingen tvil om at hvordan vi ser ut på håret har stor betydning for hvordan vi føler oss.

Håret er en kvinnes pryd heter det så fint, men det hjelper lite de dagene hvor du står på badet og fortvilet prøver å få håret til å spille på lag, eller hulker i fortvilelse når du børster deg etter dusjen og oppdager hvor mye hår som sitter igjen på hårbørsten.

Hva er det venninnen din med de glansfulle og fyldige lokkene gjør som ikke du gjør? Er det slik at noen vinner i hår-lotteriet, og andre ikke?

Typiske hårtabber

Her er nok svarer både ja og nei, men mye kan du gjøre selv.

Det mener i hvert fall skjønnhetsnettstedet Byrdie, som påstår at det nok ikke er tilfeldig at håret ditt, selv etter spray, serumer, oljer og rettetang, fortsatt ikke er i nærheten av å se ut som de vakre lokkene du lengter etter å ha.

Du gjør garantert flere av disse feilene som faktisk setter kjepper i hjulene for håret ditt når det gjelder å nå sitt fulle potensial - og da snakker vi ikke bare å om tørke det ut med hårføneren.

Under finner du en liste over 9 ting du bør slutte å gjøre om du vil ha fint hår.

Vi anbefaler deg også å sjekke ut videoene under.

Sminkevideoene til Det Nyes Mari Ruus, hvor hun lærer bort sine råeste skjønnhetstriks, er på kort tid blitt svært populære.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!