Peel deg til perfekt hud

SKJØNNHETSANSVARLIG I DET NYE: Julie Botnen forteller deg hvordan du kan peele deg til perfekt hud. © FOTO: Gry Traaen

For de fleste er det tilstrekkelig å peele huden én gang per uke slik at huden holdes ren og fri for overflødige, døde hudceller.

En voksen hud, det vil si fra 40 år og oppover, kan peele huden opp til to ganger per uke, men ikke hvis huden er tynn eller sensitiv.

Enkle grep til fin hud

I dag finner vi mange peelingprodukter på markedet, både for ansikt og kropp. Hensikten med peelingen er å få bort døde hudceller på overflaten slik at huden fornyes, stråler og holdes ren.

Når man ikke peeler og tilfører fete fuktighetskremer vil dette bare lage et 'lim' som stenger alle de gode næringsstoffene i kremen ute, slik at de ikke kommer ned i huden og gjør det de skal.

Peelingen kan du gjøre etter at du har renset huden din, gjerne om kvelden før du skal legge deg. Peeling er viktig for hudfornyelsen, men samtidig skal du ikke peele for ofte. Da kan huden bli sensitiv, rød og irritert.

Husk å peele leppene også, så får du bort tørre flak. Bruk en god leppepeeling, eller rett og slett en tannbørste. Husk å tilføre leppene en leppekrem etterpå.

Det finnes imidlertid uendelig mange varianter å velge mellom. Derfor har vi i Det Nye prøvd fem populære skrubber, og funnet frem til våre favoritter.

Peel deg til perfekt hud

PEELING: Fra venstre: Ren Micropolish Cleanser, kr 295. Botanics All birght Purifying face scrub, kr 69. © FOTO: Produsenten

REN MICROPOLISH CLEANSER

Konsistens: Fast og ganske kompakt krem, til tross for at den kommer i en tube. Den har mange små korn som gjør at du kjenner en peelingeffekt umiddelbart.

Slik brukes den: Når kremen kommer i kontakt med litt vann skummer den og blir lett å smøre utover.

Resultat: Huden føles frisk og ny - og mye mer glødende.

Vurdering: 5,5/6

Kr 295

BOTANICS ALL BRIGHT PURIFYING FACE SCRUB

Konsistens: Flytende krem med store grove og godt synlige korn.

Slik brukes den: Brukes to til tre ganger i uken med forsiktige sirkulære bevegelser på tørt eller fuktig ansikt.

Resultat: Huden blir silkemyk, men med et lett rødskjær. Så selv om den skal passe til alle hudtyper bør de med sensitiv hud styre unna. Stikkordet er forsiktige bevegelser når man skrubber huden med denne.

Vurdering: 3/6

Kr 69

Peel deg til perfekt hud

PEEL DEG TIL PERFEKT HUD: Fra venstre: Declaré Soft Peeling Extra Gentle Exfoliant, kr 199. Dermalogica Multivitamin Thermafoliant, kr 720. Murad Intensive-C radiance peel, kr 495. © FOTO: Produsenten

DECLARÉ SOFT PEELING EXTRA GENTLE EXFOLIANT

Konsistens: Veldig flytende i konsistensen med mikroskopiske småkorn som man ikke ser eller kjenner før kremen smøres utover.

Slik brukes den: Kremen kan fint brukes på tørt ansikt. Skrubb gjerne med litt hardt trykk når du smører den inn i huden.

Resultat: Huden føles veldig fuktig, ren og myk etter bruk.

Vurdering: 4/6

Kr 199

DERMALOGICA MULTIVITAMIN THERMAFOLIANT

Konsistens: Kremete med små korn. Peelingen ble varm da den kom i kontakt med huden.

Slik brukes den: Kan brukes på både tørr og fuktig hud. Skal brukes fra en til to ganger i uken, avhengig av hudtype.

Resultat: Silkemyk hud som både så og føltes jevn, glødende og ren. En vanvittig god peeling.

Vurdering: 5/6

Kr 720

MURAD INTENSIVE-C RADIANCE PEEL

Konsistens: Passe tykk, og ingen korn i denne peelingen. Oppleves som en maske.

Slik brukes den: Peelingen legges tykt og skal ligge på ca. 15 minutter. Ising og prikking i huden kan forekomme, men ikke ubehagelig. Bør brukes et par ganger i uken for optimalt resultat.

Resultat: Jevn hud som fortsatte å ise litt etter den var vasket bort. Men huden blir myk og deilig og får ekstra glød.

Vurdering: 4,5/6

Kr 495

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!