Sesongens hotteste smykketrender

Her er smykket alle snakker om

Høstens smykketrender er inspirert av 90-tallet.

SMYKKE-SNAKKISEN: Motebloggert og innkjøper ved Høyer Eger, Annabel Rosendahl, iført et av høstens desidert største smykke-snakkiser, nemlig et gullkjede med budskapet "Cool" fra Lanvin til kr 5600.

SMYKKE-SNAKKISEN: Motebloggert og innkjøper ved Høyer Eger, Annabel Rosendahl, iført et av høstens desidert største smykke-snakkiser, nemlig et gullkjede med budskapet "Cool" fra Lanvin til kr 5600. Foto: FOTO: Alexander Norheim/The Sceptic

Publisert Oppdatert

- Store, fargesprakende statementsmykker med masse dilldall er ikke en del av høstens motebilde, skriver Vogue på sin nettside.

De store motehusene har nemlig latt seg inspirere av 90-talls minimalismen, og smykkene skal nå være enkle.

Mens Chanel valgte å sende modellene nedover catwalken med masse tynne og tykke ringer rundt både fingre og negler, viste Lanvin store smykker med budskap som "Love" og "Happy". Mest populære er likevel de tykke metallkjedene, som så og si var å se på hver eneste catwalk under London Fashion Week.

Billigkjedene har latt seg inspirere, og vi har valgt ut noen av våre favoritter. Hva synes du?

Hold fokus

- Det er "jo mer, jo bedre" som teller i høst, forteller Annabel Rosendahl, innkjøpsansvarlig ved Høyer og moteblogger.

Hun refererer til metallsmykkene som har inntatt butikkene i høst. Selv har hun akkurat investert i et stort Lanvin-kjede med budskapet "Cool".

- Høstens smykkemote består av veldig mye gull, rosegull og sølv! Store og tynne statementlenker, tynne armbånd, og en miks av ringer i alle slags størrelser og fasonger er rett og slett et must, sier hun.

Rosendahl har observert at flere og flere velger å kombinere gull med sølv. Noe som gjør at stylingen virker mer tilfeldig, og får en kul "vintage-feeling".

- Jeg synes det er veldig stilig å style flere gullkjeder sammen til fest, så det blir en slags "ghetto-look". Til jobb kan man også fint bruke et stort gullkjede, men da til en hvit bluse, og en sort jakke og bukse. Det viktigste er at man holder fokus: enten masse kjeder, eller mange armbånd og ringer, forklarer hun.

LOVE, HAPPY OG HOT: Ikke akkurat upassende at det er nettopp det som er budskapet på smykkene fra Lanvin. De aller fleste har nemlig forelsket seg helt i disse variantene.

LOVE, HAPPY OG HOT: Ikke akkurat upassende at det er nettopp det som er budskapet på smykkene fra Lanvin. De aller fleste har nemlig forelsket seg helt i disse variantene. Foto: FOTO: Produsentene

Unngå neseringen

Rosegull er utrolig flott til lys, skandinavisk hud.

Dette støtter Henning Kern, mannen bak designersamarbeidet Dyrberg/Kern.

- Hverken for lite og for mye tilbehør er bra. For mange smykker kan rett og slett virke overveldende. Velg derfor tilbehøret ditt med omhu, smykkene sier mye om deg og din personlighet, sier Kern.

Han anbefaler at skandinaviske jenter satser på rosegull i høst.

- Rosegull er utrolig flott til lys, skandinavisk hud. Det er en blanding av gull og kobber, og gir mer farge til huden. Rosegull er også en trend vi kommer til å se mye av neste sesong, og derfor en svært sikker investering.

I septemberutgaven av britiske Vogue poserer supermodellen Daria med ring i nesa, og flere kjendiser har senere kastet seg på trenden. Kern har likevel liten tro på at neseringen kommer til å slå an i Skandinavia.

- Nesering kommer i hvert fall ikke til å bli en Dyrberg/Kern-klassiker, verken i år eller neste sesong. Det vi derimot ser, er at kvinner tørr å mikse og matche smykker på en mer personlig måte enn før. Det synes vi er kult og befriende, sier han.

Kjedebutikkene har mye fint

INSPIRERT AV 90-TALLET: 1. Asos, kr 364. 2. Asos, kr 496. 3. River Island, kr 122. 4. H&M, kr 99.

INSPIRERT AV 90-TALLET: 1. Asos, kr 364. 2. Asos, kr 496. 3. River Island, kr 122. 4. H&M, kr 99. Foto: FOTO: Produsentene

Heller ikke Celine Moltke-Hansen ved House of Communication A/S tror neseringen kommer til å slå an i Norge.

- Personlig er jeg ikke så veldig glad i neseringer, og har lite tro på at det er en trend som kommer til å vare. Tynne og tykke gullsmykker og ringer derimot, kommer vi til å se mye mer av fremover, sier hun.

Moltke-Hansen liker godt hvordan et kult smykke kan løfte et enkelt hverdagsantrekk, samt gjøre deg festklar på null komma svisj.

- Ta en titt i kjedebutikkene! De har mange fine og billige smykker. Jeg liker også veldig godt det norske smykkemerket Hasla.

Hun understreker at høstens smykketrend tar mye plass.

- Store gullsmykker kan være litt vanskelig å style. Man burde derfor unngå å matche smykker som vil konkurrere om oppmerksomheten - som for eksempel store øredobber i kombinasjon med store gullsmykker. Det kan fort bli litt for mye, advarer hun.

Stylingstips fra Det Nye-jenta

Men er dette en trend som passer alle? Vinner av Det Nye-jenta 2013 og moteblogger, Karn Kjerstad mener at det er viktig å ikke kaste seg på en trend bare fordi den er såkalt "in".

ENKLE SMYKKER: 1. River Island, kr 88. 2. Gina Tricot, kr 199. 3. H&M, kr 49. 4. H&M, kr 69. 5. Asos, kr 109. 6. Asos Vintage, kr 49. 7. DYRBERG/KERN, kr 1699. 8. Bik Bok, kr 199. 9. H&M, kr 99. 10. H&M, kr 50. 11. H&M, kr 50.

ENKLE SMYKKER: 1. River Island, kr 88. 2. Gina Tricot, kr 199. 3. H&M, kr 49. 4. H&M, kr 69. 5. Asos, kr 109. 6. Asos Vintage, kr 49. 7. DYRBERG/KERN, kr 1699. 8. Bik Bok, kr 199. 9. H&M, kr 99. 10. H&M, kr 50. 11. H&M, kr 50. Foto: FOTO: Produsentene

- Man bør fokusere på å finne det som man vet at man kler, og som ser bra ut på hver enkelt. Samtidig er det jo gøy å prøve noe nytt og bli inspirert av nye trender og stiler, sier Kjerstad.

Man vil jo ikke ende opp med å se ut som et juletre.

Selv er hun en stor fan av enkle og minimalistiske smykker, og trekker frem merker som Bjørg og Maria Black som to favoritter.

- Jeg liker at vi ser så mye forskjellig i høstens trender for smykker og tilbehør: alt fra tykke kjeder til enkle og tynne smykker i både gull og sølv, skinn og plast. Spesielt liker jeg å se mer rosegull i kolleksjonene.

- Vil ikke se ut som et juletre

Kjerstad anbefaler at man styler antrekket etter hva og hvor man skal.

- Hadde jeg hatt en hot date, ville jeg definitivt kombinert et stort gullkjede med en enkel t-skjorte, smale jeans og satt håret opp i en løs hestehale. Det viser at man er avslappet og kul, sier hun og fortsetter:

- På jobb ville jeg kombinert et stort gullkjede med noe helt enkelt, for eksempel en hvit skjorte med en sort blazer utenpå. Da kan man beholde et profesjonelt uttrykk samtidig som man er litt freshere enn vanlig. På fest vil jeg kombinere det med røde lepper, en flagrende silkebluse, boyfriend jeans og pumps. Da føler jeg meg akkurat passe pyntet.

Kjerstad anbefaler at man ikke blander høstens smykketrend med for mye farger og mønstre.

- Man vil jo ikke ende opp med å se ut som et juletre, sier hun.

Les også:

- Solgte 40 luer på en halvtime

Her er høstens største skotrend

Gutta har talt - slik skal du kle deg

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning