London er den perfekte byen å gjøre unna julehandelen i.

På byens mange varemagasiner finner du alt du trenger under samme tak. Vi har samlet de ti beste.

Share

Ærverdige Liberty

Liberty minner ikke om noen andre magasiner. Det gamle huset fra 1920-tallet er bygd i britisk Tudor-stil, og det skiller seg ut der det ligger i svart- og hvitmalt tømmer midt i Regent Street.

Når du kommer inn, får du mer følelsen av å komme hjem til en styrtrik walisisk onkel enn å komme inn i et varemagasin. Men ikke la deg lure av den tradisjonelle stilen - denne onkelen byr på det mest moderne innen klær, vesker og tilbehør.

Liberty, 214-220 Regent Street,

Oxford Circus tube

Liberty.co.uk

London reisesak varemagsiner DN16 2010 London reisesak varemagsiner DN16 2010=

LIBERTY: LIberty skiller seg ut fra de andre varemagasinene. Foto: © Madeleine Dahl

Fjonge Fenwick

Fenwick of Bond Street er et av Londons mest luksuriøse magasiner. Med beliggenhet midt blant butikker som Tiffany & Co., Mulberry, Chanel, og Southeby's, retter Fenwick seg mot en bestemt målgruppe.

Her kan du prøve fasjonable hatter og tømme lommeboken på et par sko du kommer til å elske like høyt som kjæresten din. Få neglene fikset i skjønnhetsavdelingen, mens du observerer fine londonfruer på shopping.

Fenwick of Bond Street, 63 New Bond Street,

Bond Street tube

Fenwick.co.uk

London reisesak varemagsiner DN16 2010 London reisesak varemagsiner DN16 2010=

FENWICK: Dette magasinet satser fullt på luksus. Foto: © Madeleine Dahl

Fashionfavoritten Harvey Nichols

Harvey Nichols, eller Harvey Nicks som det kalles på folkemunne, tiltrekker seg ikke bare kjendiser og fashionistas, men også de beste designerne.

Alexander McQueen, Zac Posen, Christian Louboutin og Burberry er bare noen av designerne som selger klærne sine her. Etter en fristende shoppingrunde kan du se om du har råd til en cocktail eller en bedre lunsj i øverste etajse.

Harvey Nichols, 109-125 Knightsbridge,

Knightsbridge tube

Harveynichols.com

London reisesak varemagsiner DN16 2010 London reisesak varemagsiner DN16 2010=

HARVEY NICHOLS: Varemagasinet som er favoritten til britiske kjendiser. Foto: © Madeleine Dahl

Prisgaranti hos John Lewis

«Never knowingly undersold», lover John Lewis. Oversatt blir det nesten som Elkjøp - du skal ikke kunne finne samme vare billigere noe annet sted.

Prisene har gjort John Lewis til et veldig populært magasin, og dessuten er utvalget stort. Her finner du til enhver tid nesten en halv million produkter, fra parfymer og klær til elektronikk.

John Lewis, 300 Oxford Street,

Bond Street tube

Johnlewis.com

London reisesak varemagsiner DN16 2010=

JOHN LEWIS: Her skal du finne designvarene billigst. Foto: © Sentrene

Debenhams

Debenhams ligger midt i gullrekka av store varehus i Oxford Street. Magasinet skiller seg ut ved at de satser på britiske designere. Blant annet tilbyr de den rimeligere kolleksjonen til Matthew Williamson, som heter Butterfly.

Debenhams har også en enorm skjønnhetsavdeling, som byr på sminkesessions og mindre behandlinger. Hos Brow Bar kan du blant annet kan du fikse brynene dine til perfeksjon.

Debenhams, 334-348 Oxford Street,

Bond Street tube

Debenhams.com

London reisesak varemagsiner DN16 2010 London reisesak varemagsiner DN16 2010=

DEBENHAMS: Ligger midt i shoppingmekkaet. Foto: © Madeleine Dahl

Berømte Harrods

Harrods er om mulig enda mer berømt enn de celebre kundene som kommer fra hele verden.

Harrods skryter av å ha alt du kan ønske deg, og myten skal ha det til at de til og med har solgt en levende elefant! Harrods har sju etasjer med shopping, og de seks imponerende mathallene er i seg selv vedt turen.

Harrods, 87-135 Brompton Road,

Knightsbridge tube

Harrods.com

Harrods in Knightsbridge, London, one of the world's most famous department stores London reisesak varemagsiner DN16 2010 London reisesak varemagsiner DN16 2010=

HARRODS: Dette er et av verdens mest kjente varemagasiner. Foto: © Visit London

Lillebroren Peter Jones

Peter Jones har de samme eierne som det større magasinet John Lewis. Men til tross for at Peter Jones er lillebroren, har klientellet lenge vært eldre her.

De siste årene har magasinet imidlertid forsøkt å nå en yngre kundegruppe. Med makeupmerker som Benefit og motenavn som Warehouse og Coast, har de til dels lykkes med det.

Peter Jones, Sloane Square,

Sloane Square tube

Peterjones.co.uk

London reisesak varemagsiner DN16 2010 London reisesak varemagsiner DN16 2010=

PETER JONES: Her finner du highstreet-merker som Coast og Warehouse. Foto: © Madeleine Dahl

Nye, gamle House of Fraser

House of Fraser har tradisjoner tilbake til midten av 1700-tallet, men fikk nye eiere og ble relansert i 2006. Nå konkurrerer magasinet med naboene Selfridges og John Lewis.

House of Fraser prioriterer mote og skjønnhet og har designerklær i ulike prisklasser. Skjønnhetsavdelingen i første etasje er også verdt et besøk. Hos Nails Incs lille neglesalong kan du fikse neglene for 20 pund.

House of Fraser, 318 Oxford Street,

Bond Street tube

Houseoffraser.co.uk

London reisesak varemagsiner DN16 2010=

HOUSE OF FRASER: Tar opp kampen med Selfridges og John Lewis. Foto: © Sentrene

Skofråtsing på Selfridges

Vi har spart det beste til slutt. Selfridges er selve prikken over i-en - som skoene til antrekket. Magasinet er riktignok halvparten så stort som Harrods, men Englands nest største butikk står likevel som en bauta i Oxford Street.

Det 101 år gamle bygget rommer utsalgssteder for alle de populære designerne, men har også kjeder som All Saints, Topshop og selvfølgelig Miss Selfridges. Selfridges skoavdeling er verdens største og skal til enhver tid ha 4000 sko utstilt og 55 000 sko på lager. Herlig, herlig, men farlig, farlig - for skogale jenter.

Selfridges, 400 Oxford Street,

Marble Arch tube

Selfridges.com

London reisesak varemagsiner DN16 2010 London reisesak varemagsiner DN16 2010=

SELFRIDGES: Her finner du verdens største skoavdeling. Foto: © Madeleine Dahl

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!