Skoåret 2008

Årets sprøeste sko

Kjendisene vet å skape blest rundt seg selv, og flere av disse skoene skapte overskrifter i løpet av året. Stem på det paret du synes er sprøest.

Publisert Oppdatert
PLATTFORM: Agyness Deyn når virkelig opp med disse knall røde plattformskoene.

PLATTFORM: Agyness Deyn når virkelig opp med disse knall røde plattformskoene. Foto: Foto: Bulls

BALLER: Rihanna hadde stålballer festet på hælene på sine Devi Kroell-sko.

BALLER: Rihanna hadde stålballer festet på hælene på sine Devi Kroell-sko. Foto: Foto: Stella

UTEN HÆLER: Det var mange som måtte se to ganger da Victoria troppet opp i disse støvlettene uten hæl.

UTEN HÆLER: Det var mange som måtte se to ganger da Victoria troppet opp i disse støvlettene uten hæl. Foto: Foto: Stella

PISTOLER: Madonna fikk mye hets fra våpenmotstandere etter at hun hadde på seg disse Chanel-skoene.

PISTOLER: Madonna fikk mye hets fra våpenmotstandere etter at hun hadde på seg disse Chanel-skoene. Foto: Foto: Bulls

15 CM: Gwyneth kalrte å utrolig nok å holde balansen på disse 15 centimeter høye hælene.

15 CM: Gwyneth kalrte å utrolig nok å holde balansen på disse 15 centimeter høye hælene. Foto: Foto: Stella

Vi har samlet sammen et knippe av de sprøeste og mest skandaløse skoene kjendisene har hatt på seg i løpet av 2008.

Og det skortet ikke akkurat på bidragsytere. Kjendisene vet at jo mer publisitet de får, dess mer populære blir de. Og oppsiktsvekkende sko skaper definitivt overskrifter verden over.

Si hvilket par du synes er sprøest i avstemningen over.

Plattform for alle pengene

Den britiske modellen og it-jenta Agyness Deyn blandet det ultrafeminine med det maskuline da hun var på CFDA/Vogue Fashion Fund Award i New York i midten av november. Den maskuline smokingen fikk en feminin touch med de knall røde plattformskoene fra Alejandro Ingelmo.

Sangfuglen Rihanna er kjent for sine utallige par med usedvanlig sko, og hun er aldri redd for å prøve noe nytt. På American Music Awards i Los Angeles i november troppet hun opp i disse elfenbensfargede skoen fra Devi Kroell som hadde stålballer festet bakpå hælene.

Victoria Beckham fikk mye oppmerksomhet for sine plattformsko uten hæler. Hun trosset tyngdekraften da hun hadde på seg disse svarte skoene laget av Antonio Berardi på lanseringen av Beckham Signature parfymene for ham og henne i New York i september.

Les også: Høyhælte drømmesko

Svarte pistolhæler

Det var mange som hevet øyenbrynene da de fikk se bilder av Madonna fra premieren av hennes regidebut, «Filth and Wisdom», i New York i oktober. Dronningen av pop hadde nemlig tatt på seg svarte satengsko med hæler formet som pistoler. Hvem som sto bak designet? Chanel vel!

Det kan virke som om Lily Allen ikke helt klarte å velge om hun skulle gå med wedges eller stiletthæler, så hun endte opp med noe som ser ut som en kloning av begge deler. Skoene er laget av Louis Vuitton, og Lily bar dem på en galleriåpning i London i oktober.

Fashionistaen Mary-Kate Olsen ligger alltid et skritt foran når det kommer til moter og trender. Disse bootsene med avskåret hæl og tupp fra Proenza Schouler som hun hadde på seg på boksigneringen av «Influences» i november kommer sikkert til å bli superpopulære snart.

Les også: Olsen-tvillingene lanserer ny bok

Peeptoes og syltynne hæler

Gwyneth Paltrow var en skikkelig snakkis i våres, mye på grunn av hennes ekstremt høye og tynne hæler som hun dukket opp i overalt. Da hun representerte filmen sin «Iron Man» i Roma i april, hadde hun tatt på seg disse pumpsene fra Dsquared. Hælene er over 15 centimeter høye!

En stor trend i høst har vært de såkalte peeptoe-skoene. Detter hadde Mariah Carey tydeligvis fått med seg, og dro på seg disse plattformskoene fra Marni da hun var i London i begynnelsen av november.

Skuespillerinnen Jennifer Connelly hadde tatt på seg disse kule blondeskoene med peeptoe fra Givenchy by Riccardo Tisci da hun gjestet «The late Show with David Letterman» i New York i begynnelsen av desember. Svarte blonder er jo også en av de store trendene denne sesongen.

Les mer og se bilder: Romantisk goth

Les også:

Sesongens heteste skovalg

Se New York fra en ny vinkel

Veskeskatter i London

Roma i 3D-grafikk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning