Mandag: Trukket laks med ertepure

Vi begynner uka med å trekke en laks. Om du ikke har gjort det før, eller vil se hvordan det gjøres, klikk her. Til laksen serveres en enkel, men svært god ertepure. I tillegg kan man koke noen poteter, ris eller kanskje couscous (som er det kjappeste).

Tirsdag: Kålpai med spekeskinke

En av mine nye hverdagshelter er denne kålpaien. Den er like enkel som den er god. Dessuten er den sunn, men det skal vi ikke holde mot den. Forutenom kålen er denne paien full av små biter med deilig, salt spekeskinke.

Onsdag: Couscous - for alle som liker superkjapp mat

Denne oppskriften er kjapp. Superkjapp. Det tar nemlig ikke mer enn fem minutter å lage couscous (som du får kjøpt i de fleste matbutikker nå). Og så er det bare å blande inn friske grønnsaker og smaksette med litt hvitløk.

Torsdag: Kyllinggryte med chorizo

En av sommerens store slagere er kyllinggryte med chorizo. Og det er ikke uten grunn: Den er lett å lage, apellerer til små og store, lett å lage til mange og kan nesten ikke bli mislykket.

Fredag: Albondigas

Vi holder oss i Spania! Og vi lager albondigas, som egentlig ikke er annet enn kjøttboller, og serverer den med en kul, gul safransaus. Til dem foreslår jeg at du lager noen gode auberginer.

Lørdag: Innbakt laks sopp og persille

Den lekre laksen her lages på følgende vis: Bland sammen mykt smør, sennep, hakket dill og andre urter og sitronskall. Legg dette mellom to laksefileter og pakk det inn i ferdigkjøpt butterdeig. Inn i ovnen!

Dette blir enda bedre når du serverer den fint tilbehør med sopp (oppskrift nedenfor).

Søndag: moussaka

Moussaka er saken! Den greske godgryta skal være nok til at vi holder på sommerfølelsen litt til.

Ha er herlig smaksuke!

Mandag:

Erik Hannemann

Perfekt trukket laks

På denne måten blir laksen perfekt. Hver gang. Posjert laks er en sikker metode for godt resultat.

Til 2 porsjoner:

1 dl hvitvin

1 stk gulrot

1 stk løk (rød eller gul)

2 stk selleristenger

5 stk pepperkorn

2 l vann

eventuelt noen urter

400 g laksefilet

50 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Ertepuré

Ertepuré er den raskeste veien til godt tilbehør.

Ingredienser:

250 g erter, frosne

2 stk sjalottløk

1 stk selleristang

4 kvist mynte

salt og pepper

50 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Kålpai med spekeskinke

Dette er den nye hverdagsmaten.

Ingredienser:

2 stk egg

2,5 dl melk

200 g hvetemel

1 ts salt

0,5 stk kålhode

5 skiver spekeskinke

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Couscous med spekeskinke

Couscous som ikke verden har sett maken til.

Ingredienser:

4 dl couscous

3 dl vann

2 ss kyllingbuljong, eller to terninger

8 skiver spekeskinke

50 g smør

1 stk rød paprika

1 stk gul paprika

0,5 stk agurk

1 fedd hvitløk

1 stk løk

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Christopher Sjuve

Kyllinggryte med chorizo

Det er enkelt og supergodt.

Ingredienser:

2 stk gule løk

1 stk hvitløk

1 bokser tomatboks

1 stk squash

1 stk paprika

1 stk chorizopølse

1 stk kylling

3 dl tørr sherry, eller annen hvitvin

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Albondigas

Spanske kjøttboller på sitt beste.

Ingredienser:

Kjøttboller

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, gjerne loff eller kneipp

2 ss løk, finhakket

1 stk egg

2 ss persille

1 fedd hvitløk

1 klype cayennepepper

Safransaus

1 dl hvitvin

safran, noen tråder

2 dl kremfløte

3 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!