Ukemeny

Spis enkel mat denne uka

Lettere mat før påsken? Her er ukemenyen din.

OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk.

OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Uka før påsken er merker jeg det er behov for litt enklere, lettere mat. Her er menyen som leder oss rett inn i påsken!

Mandag: Couscous

Denne uken begynner rolig og forsiktig med en rett jeg alltid kommer tilbake til. Hvorfor? Den tar mindre en ti minutter å mekke. Jeg må nevne at jeg har induksjonstopp og er høvelig god til å kutte grønnsaker. En med mindre kjøkkentrening kan risikere å bruke elleve minutter. Du tror meg ikke? Prøv!

Tirsdag: Torsk

Denne torskeretten er fast gjest hos meg. Selv om mange sikkert er skeptiske til å bruke rosiner, hasselnøtter og rosmarin (skjønner det godt, jeg!), så ikke la deg skremme. Den er super og forslaget denne uken er å servere den med en livlig tabbouleh, den gode salaten.

Onsdag: Carbonara

Jeg tviholder på enkelheten denne uka. Onsdagen er satt av til en den enkleste oppskriften på carbonara jeg kjenner til. Siden det ikke er grønnsaker i selve retten, servere jeg gjerne det franskmennene kaller crudité til, nemlig litt rå grønnsaker. Det her, for eksempel.

Torsdag: Fiskegrateng

Det er tid for litt mer matlaging denne dagen. Jeg klinker til med en skikkelig høvding av en fiskegrateng. Hemmeligheten er å bruke litt røkt fisk, litt sopp og å bytte ut makaroni med potetmos.

Fredag: Linsesuppe

En varm, god linsesuppe er alt man trenger å lage på en fredag. Eller?

Riktignok pleier jeg å spe rikelig godt på med andre ting. For eksempel et godt ostefat, litt skinke, noen oliven, godt brød, en øl (gjerne IPA) og se da! Nå nærmer det seg et herlig fredagsbord.

Lørdag: Ovnsstekt kylling

Denne oppskriften på ovnsstekt kylling er uslåelig i sin enkelhet. Simon Hopkinsons metode er å smøre kyllingen inn med smør, ha urter, hvitløk og sitron i buken før du steker den i ovnen. Til kyllingen kan du servere den beste potetsalaten - så blir det enkelt.

Søndag: Ovnsbakt laks

Vi runder av uke på sedvanlig vis med innbakt laks. Laksen får gjerne følge av en god potetmos.

Med dette ønsker jeg en riktig, velsmakende uke!

Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløksfedd

4 dl Vann

150 g Aspargesbønner

2 dl Couscous

5 stk Cherrytomat

0.5 stk Paprika

0.5 stk Agurk

1 ts Kumin

1 ts Kanel

0.5 stk Lime

Salt og pepper

Olje/smør til steking

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Torskefilet

50 g Hasselnøtter

50 g Rosiner

1 kvist Rosmarin

Salt og pepper

1 stk Egg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning