Ukemeny

Ukemeny med enkel mat

Endelig er hverdagen tilbake! La oss feire med god mat.

Publisert Oppdatert

Endelig er hverdagene tilbake!

Og det feirer vi med en god og velsmakende ukemeny!

Du får et gjensmak med tabbouleh, lage en diger fiskekake og smake på en nydelig italiensk pasta. Bare å glede seg!

Mandag: Tabbouleh

Den friskeste starten på uka får du med mynte! Av alle urtene er det denne som gir meg den beste følelsen av å spise noe friskt og energigivende.

Tabbouleh er er også kjapt å lage: Kok bulgur (tar ti minutter og fåes i flere og flere butikker!) og vend inn agurk, vårløk og tomater. Og så er det dressingen av hvitløk, sitron og olivenolje samt de friske urtene som løfter denne opp til pallplassering.

Du kan gjerne steke et stykke fisk til, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

Tirsdag: Gigantisk fiskekake

Du trenger ikke lage mange fiskekaker. Om du ikke vil. Det holder med en.

Det er akkurat den samme blandingen: torsk, røkelaks, egg, hvetemel, poteter, erter og estragon. Så, isteden for å lage mange, små fiskekaker, heller du hele røra i en stekepanne og steker den i 7-8 minutter på den ene siden før du snur den og steker litt til på andre siden.

Server den gjerne med en super remulade.

Onsdag: Kyllling med honning og vårløk

Kyllingklubber er fin som hverdagsmiddag. Faktisk er det en fin og rimelig råvare som smaker mer enn et kyllingbryst.

I denne retten er det honning. Og det blir veldig godt sammen med soyasausen som du vender inn i risen.

Torsdag: Italiensk pasta

Pasta vongole er en herlig og enkel rett.

Mesteparten handler om taiming - pasta og skjell må være ferdig på samme tid. Og husk at du kan bruke hjerteskjell og til og med blåskjell. Metoden er helt lik.

Fredag: Empanadas

Fredag er hele Norges meksikanske dag. Den ble som kjent innført med tacokits for noen år siden. Prøv gjerne å lage tacoen bedre ved å lage det fra skrætsj.

Ellers er faktisk mitt forslag å lage gode empanadas. Det er altså krydret "tacokjøttdeig" som bakes inn i deig og gratineres i ovnen. Det er enklere å lage enn det høres ut som.

Lørdag: Laks foriana

Laks på lørdag? Du tenker kanskje at det føles litt hverdagslig? Vel, ikke med dette tilbehøret. Det kalles foriana og lages med valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano og rosiner.

Dette nydelige tilbehøret er fabelaktig godt, og gjøre seg godt sammen med for eksempel en fin potetmos.

Er det mange som skal spise kan du også forsøke deg på lage den i ovnen, med lange fileter og foriana på toppen.

Søndag: Oksekjaker

Uka avsluttes med en deilig, langkokt sak. Her blir kjøttet så mørt at det nesten ikke er til å tro hvor seig det var da du begynte.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Tabbouleh

Tabbouleh er salaten som spises mest i Levanten. Prøv den da vel!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

150 g Bulgur

0.5 stk Agurk

2 stk Vårløk

10 stk Cherrytomat

1 kvast Mynte

1 kvast Persille

Salt

1 fedd Hvitløk

1 dl Olivenolje

2 ss Sitronsaft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning