Da var mandagen her! Og mitt forslag til ukemeny finner du nedenfor. Håper den faller i smak!

Mandag: Linsesuppe

Å koke seg en god linsesuppe er en ypperlig start på uka. Det som gjør denne suppa spesiell er den sjenerøse bruken av chorizo.

Jeg kommer til å lage en god, skikkelig, gammeldags hvitløksbagett og servere den til - samme hva noen måtte mene om det.

Tirsdag; Ovnsbakt laks med dill og asparges

Ovnsbakt laks blir supert med denne oppskriften. Du baker den med en raus bunt med dill og serverer den med mandler, asparges og mer dill.

Servér den gjerne med en enkel salat.

Onsdag: Karbonader

Karbonader er raskt og enkelt. Det som gjør denne minneverdig er faktisk løken. Den blir kjempegod med litt sukker, rødvinseddik, rosiner og smør.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

Torsken får selskap av hasselnøtter, rosmarin og rosiner og da skal si den trives! Den kan for eksempel serveres med en fin persillerotmos.

Fredag: Chicken masala

I denne retten får du uforskammet godt betalt for innsatsen. Bland sammen kylling, yoghurt, kokosmelk, tomater og krydder og bak det i ovnen. Litt senere dufter det nydelig og eksotisk. Et lite under.

Lørdag: Biff med peppersaus

Jeg hadde egentlig ikke lyst på biff. Men, jeg hadde lyst på denne peppersausen. Derfor ble det sånn denne helgen. Og biffen skal jeg servere med de nydelige potetene til Clotilde - hvor man bruker ristetrikset.

Søndag: Kylling med kanel

Vi avslutter i det eksotiske hjørnet og denne kyllingen i kanel. Server den med like eksotisk ris - og du får en fin avrunding på helgen!

Ha en velsmakende uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Linsesuppe med gode smaker

Denne linsesuppa er krydret med kumin og koriander.

Ingredienser:

3 dl linser, røde

1 stk løk

1 ts kumin

1 ts koriander (tørket)

150 g chorizopølse

1 ts tomatpuré

2 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

1 ts rødvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Til 2 porsjoner:

400 g laks

1 kvast dill

salt og pepper

8 stk asparges

1 neve mandler

20 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Karbonader med god løk

Karobonader blir best når du serverer med denne løkkompotten.

Ingredienser:

500 g karbonadedeig (eller renskåret kjøtt som du kverner selv)

salt og pepper

1 ts ingefær

0,5 ts muskat

1 ts potetmel om deigen ikke henger godt nok sammen

Løkkompott

2 stk løk

1 ss sukker, gjerne brunt sukker

3 ss smør

2 ss rødvinseddik

3 ss rosiner

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Enkel peppersaus

Biff med peppersaus? Her er oppskriften!

Ingredienser:

15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grønne og noen hvite også

5 ss cognac

2 dl kremfløte

salt

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

8 stk sjalottløk

50 g rosiner

25 g pinjekjerner

salt og pepper

3 stk kanelstang

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!