Ukemeny med oppskrifter på god mat
Ukemenyen du må glede deg til
Du blir glad bare av å se på denne maten.
Matuken preges av mye deilig mat, som vanlig.
Vi byr på enkel pasta, en rimelig god potetsuppe, perfekt kylling og en laksetopping du ikke har sett maken til.
Ha en herlig matuke!
Mandag: Enklere pasta? Nei, det finnes ikke
Ha denne oppskriften langt framme i pannebrasken. Da blir dagene du mangler matlagingsenergi litt enklere: Ha pesto, tomatskiver, fetaost og chorizo i en stor bolle, hell i kokt pasta, vend rundt og server.
Bare husk å legge i grønne bønner sammen med pastaen det siste minuttet!
Tirsdag: Tenk på fileten som en sandwich
Tenk på to ørretfileter som en sandwich. Mellom filetene legger du en blanding av stekt løk og stekt fennikel, blandet med crème fraîche, gressløk og estragon. Pakk dette sammen i folie og bak det i ovnen (ca 20 minutter på 180 grader).
Server med hva du vil, kanskje en fyldig salat?
Onsdag: De kaller det vichyssoise i Frankrike
Hvem sa at god mat må være dyr? Denne retten trenger du ikke lage fordi den er så billig, men fordi den er så digg.
Å lage seg en vichyssoise (potetsuppe, altså) er en glede. Det handler om å koke potet og purre, kjøre det glatt med stavmikser og smake til med god kraft. Jeg liker å ha i litt parmesan og steke noen pølsebiter som jeg har på toppen.
Torsdag: Ukens grøsser
Denne oppskriften er laget av Ingrid Helene Jurs (som har egen blogg). Hun har som flere andre lagt inn oppskrifter på Klikk.no. Det kan du også gjøre - sjekk her.
Oppskriften er ukens kjøttfrie, men det kommer ingen til å tenke på - for her får du en riktig så varm og grufull oppladning til Halloween - med gresskar på bordet!
Fredag: Kos deg med veikromat
På tide å lage noe utskjelt. Svinesnitzelen blir supersprø fordi den lages med corn flakes.
Jepp.
Du blander det inn i paneringen, så skal jeg hilse og si at svinefileten får den sprø skorpen som den ikke har fra naturens side.
Lørdag: Den perfekte, ovnsbakte kylling
På lørdag er det duket for en klassiker. Oppskriften er skrevet av Simon Hopkinson - jeg får ikke anbefalt bøkene hans nok (de er bare på engelsk).
Det er ikke noe spesielt oppfinnsomt, men den er perfekt. Følger man oppskriften vil man bare tenke at "Jo, det er slik det skal gjøres".
Server denne med fløtegratinerte poteter, tenker jeg.
Søndag: Laks med den kuleste toppingen
Vi avslutter denne uka med en deilig lakserett. Og det er i toppingen du finner glede. Den er laget av valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano og rosiner. Magisk. Hakk det fint sammen, stek det forsiktig og strø på (den bakte eller stekte) fisken.
Lag denne gode potetsalaten til, så ler dere hele veien til kjøkkenbordet.
Gratulerer. Du har laget finfin søndagsmiddag.
Ha en smakfull uke!
Til 2 porsjoner
200 g Pasta
50 g Pesto
100 g Bønner
50 g Fetaost
10 skiver Chorizopølse
2 stk Tomater
Les også:
Se våre matvideoer - de er morsomme, altså
Ovnsbakt ørret
Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Ørret
1 stk Appelsin
1 stk Fennikel
2 stk Sjalottløk
2 dl Crème fraîche
1 ts Estragon
2 ss Gressløk
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.