Matuken preges av mye deilig mat, som vanlig.

Vi byr på enkel pasta, en rimelig god potetsuppe, perfekt kylling og en laksetopping du ikke har sett maken til.

Ha en herlig matuke!

Mandag: Enklere pasta? Nei, det finnes ikke

Ha denne oppskriften langt framme i pannebrasken. Da blir dagene du mangler matlagingsenergi litt enklere: Ha pesto, tomatskiver, fetaost og chorizo i en stor bolle, hell i kokt pasta, vend rundt og server.

Bare husk å legge i grønne bønner sammen med pastaen det siste minuttet!

Tirsdag: Tenk på fileten som en sandwich

Tenk på to ørretfileter som en sandwich. Mellom filetene legger du en blanding av stekt løk og stekt fennikel, blandet med crème fraîche, gressløk og estragon. Pakk dette sammen i folie og bak det i ovnen (ca 20 minutter på 180 grader).

Server med hva du vil, kanskje en fyldig salat?

Onsdag: De kaller det vichyssoise i Frankrike

Hvem sa at god mat må være dyr? Denne retten trenger du ikke lage fordi den er så billig, men fordi den er så digg.

Å lage seg en vichyssoise (potetsuppe, altså) er en glede. Det handler om å koke potet og purre, kjøre det glatt med stavmikser og smake til med god kraft. Jeg liker å ha i litt parmesan og steke noen pølsebiter som jeg har på toppen.

Torsdag: Ukens grøsser

Denne oppskriften er laget av Ingrid Helene Jurs (som har egen blogg). Hun har som flere andre lagt inn oppskrifter på Klikk.no. Det kan du også gjøre - sjekk her.

Oppskriften er ukens kjøttfrie, men det kommer ingen til å tenke på - for her får du en riktig så varm og grufull oppladning til Halloween - med gresskar på bordet!

Fredag: Kos deg med veikromat

På tide å lage noe utskjelt. Svinesnitzelen blir supersprø fordi den lages med corn flakes.

Jepp.

Du blander det inn i paneringen, så skal jeg hilse og si at svinefileten får den sprø skorpen som den ikke har fra naturens side.

Lørdag: Den perfekte, ovnsbakte kylling

På lørdag er det duket for en klassiker. Oppskriften er skrevet av Simon Hopkinson - jeg får ikke anbefalt bøkene hans nok (de er bare på engelsk).

Det er ikke noe spesielt oppfinnsomt, men den er perfekt. Følger man oppskriften vil man bare tenke at "Jo, det er slik det skal gjøres".

Server denne med fløtegratinerte poteter, tenker jeg.

Søndag: Laks med den kuleste toppingen

Vi avslutter denne uka med en deilig lakserett. Og det er i toppingen du finner glede. Den er laget av valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano og rosiner. Magisk. Hakk det fint sammen, stek det forsiktig og strø på (den bakte eller stekte) fisken.

Lag denne gode potetsalaten til, så ler dere hele veien til kjøkkenbordet.

Gratulerer. Du har laget finfin søndagsmiddag.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Christopher Sjuve

Enkel pasta med chorizo

En enkel pastarett du lager på noen få strakser...

Til 2 porsjoner:

200 g pasta, gjerne penne

50 g pesto

100 g bønner, lange, grønne bønner

50 g fetaost

10 skiver chorizopølse

2 stk tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Ingredienser:

1 stk ørret, eller laksefilet

1 stk appelsin

1 stk fennikel

2 stk sjalottløk

2 dl crème fraîche

1 ts estragon

2 ss gressløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

0,5 stk purre

20 g parmesan

2 ss kyllingkraft

1 stk liten pølse snabb

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Rød daal med flaskegresskar

En klassiker fra det indiske kjøkken! Daal er en nesten som en kryssning mellom suppe og gryte, og består hovedsakelig av linser og en tomatbasert saus. Her har jeg gjort suppen litt mer spennende med biter av flaskegresskar. Herlig å spise med litt godt naanbrød, men daal i seg selv er mettende nok.

Til 4 porsjoner:

1 stk gul løk

1 fedd hvitløk

1 ts koriander, malt

1 ts spisskum, malt

1 ts gurkemeie

1 ts cayennepepper

400 g flaskegresskar

400 g hakkede tomater

1 l vann

2 stk buljongterning

3 dl linser, røde

2 ss mangochutney

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Snitzel

4 skiver flatbiff

salt og nykvernet pepper

1 stk egg

4 ss hvetemel

4 ss griljermel

2 dl cornflakes

olje

Remulade

1 stk egg

1,5 dl solsikkeolje

2 ss kapers

1 ts sennep

8 stk sylteagurk

urter, friske

Smørdampede grønnsaker

2 stk gulrøtter

2 stilk stangselleri

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter

Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.

Til 4 porsjoner:

Foriana

1 dl valnøtter

1 dl pinjekjerner

8 fedd hvitløk

2 ss oregano tørket

3 ss rosiner (mørke eller lyse)

4 ss olivenolje

Laks

800 g laksefilet

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!