Ukemeny

Dette har du lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

Sist oppdatert

Gratulerer!

Du har funnet fram til en flott ukemeny du kommer til å elske. Ta deg tid til å lese igjennom og studere oppskriftene før du går i gang. Det er vel investert tid. Du kommer til å få betalt tilbake med masse renter.

God uke!

Mandag: Pastaens kamerater er fra skogen

Dersom du brukte søndagen på å plukke kantareller kan du spise dem i dag! Og det gjør du i denne enkle pastaretten. Har du ikke kantareller kan du bytte det ut med hvilken som helst sopp.

Tirsdag: Torsk har fått nye venner

Jeg må bare få si at torsken blir veldig kul og god på denne måten. Hasselnøtter og rosmarin gir liksom fisken et uventet og godt løft.

Om du vil servere torsken på en moderne måte, kan du servere den med kikerter og squash.

Onsdag: Pølsegryte med uvant følge

Dette er en måte å gjøre pølsene litt mer grønne på. Det handler altså om å bruke grønnsaker og urter som du har med i pølsegryta.

Potetmos er jo et opplagt valg til pølsene, men du kan også lage røstipoteter.

Torsdag: Tomatsuppe med gode nyheter

Tomatsuppe er alltid deilig å få. I denne varianten er det et ørlite sting av chili. Men, de virkelig gode nyhetene er at du skal legge en brødskive i suppeskålene, drysse på revet ost og så sette den i ovnen til osten smelter. Da er det godt med hverdag...

Fredag: Gul, indisk og knallgod

Denne fredagen feirer vi med knallgul, indisk kylling. Om du følger denne oppskriften for første gang kan du være sikker på at det ikke blir den siste.

Lørdag: Fransk klassiker som man fortsatt er gale etter

Den franske klassikeren går aldri av moten. I vår moderne variant er det kylling som kokes i vin, selv om det opprinnelig var hanen som skulle til pers. Den trenger betraktelig lenger koketid, så når denne skal kokes en times tid, så er det ingenting mot hva som var vanlig. Altså: Stek bacon, ha i kylling, grønnsaker og vin - og la det koke.

Søndag: Ingenting er som nytrukket laks

Dersom du ikke har trukket laks (nei, ikke opp av elva, men i ovnen) så ta en titt på denne videoen her.

Det er enklere enn du tror.

Ha en velsmakende uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også