Gratulerer!

Du har funnet fram til en flott ukemeny du kommer til å elske. Ta deg tid til å lese igjennom og studere oppskriftene før du går i gang. Det er vel investert tid. Du kommer til å få betalt tilbake med masse renter.

God uke!

Mandag: Pastaens kamerater er fra skogen

Dersom du brukte søndagen på å plukke kantareller kan du spise dem i dag! Og det gjør du i denne enkle pastaretten. Har du ikke kantareller kan du bytte det ut med hvilken som helst sopp.

Tirsdag: Torsk har fått nye venner

Jeg må bare få si at torsken blir veldig kul og god på denne måten. Hasselnøtter og rosmarin gir liksom fisken et uventet og godt løft.

Om du vil servere torsken på en moderne måte, kan du servere den med kikerter og squash.

Onsdag: Pølsegryte med uvant følge

Dette er en måte å gjøre pølsene litt mer grønne på. Det handler altså om å bruke grønnsaker og urter som du har med i pølsegryta.

Potetmos er jo et opplagt valg til pølsene, men du kan også lage røstipoteter.

Torsdag: Tomatsuppe med gode nyheter

Tomatsuppe er alltid deilig å få. I denne varianten er det et ørlite sting av chili. Men, de virkelig gode nyhetene er at du skal legge en brødskive i suppeskålene, drysse på revet ost og så sette den i ovnen til osten smelter. Da er det godt med hverdag...

Fredag: Gul, indisk og knallgod

Denne fredagen feirer vi med knallgul, indisk kylling. Om du følger denne oppskriften for første gang kan du være sikker på at det ikke blir den siste.

Lørdag: Fransk klassiker som man fortsatt er gale etter

Den franske klassikeren går aldri av moten. I vår moderne variant er det kylling som kokes i vin, selv om det opprinnelig var hanen som skulle til pers. Den trenger betraktelig lenger koketid, så når denne skal kokes en times tid, så er det ingenting mot hva som var vanlig. Altså: Stek bacon, ha i kylling, grønnsaker og vin - og la det koke.

Søndag: Ingenting er som nytrukket laks

Dersom du ikke har trukket laks (nei, ikke opp av elva, men i ovnen) så ta en titt på denne videoen her.

Det er enklere enn du tror.

Ha en velsmakende uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med kantareller

Høsten har mye godt å by på. Kantareller for eksempel.

Ingredienser:

250 g kantareller(eller annen sopp)

2 dl kremfløte

0,5 stk dillplante

4 ss gressløk, finhakket

0,5 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk paprika

1 bt persille

salt og pepper

1 stk sitronbåter

olje/smør til steking

200 g pasta

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ts oregano tørket

0,5 ts chilipulver

1 ts salt og nykvernet pepper

2 stk tomatboks

1 ts sukker

2 dl vann

4 skiver brød

50 g ost, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

2 stk løk

2 fedd hvitløk

0,5 ts chilipulver

4 cm ingefær

0,5 ts gurkemeie

1 ts knust kumin

3 stk tomater

2 ss yoghurt

0,5 ts kardemomme

1 ts kanel

1 stk kylling, delt i åtte (eller fire kyllingbryst delt i biter)

Risen

1 stk løk

2 stk nellikspiker

1 ts kanel

2 cm ingefær

1 klype safran

1 ts kardemomme

500 g basmatiris

vann

3 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Perfekt trukket laks

På denne måten blir laksen perfekt. Hver gang. Posjert laks er en sikker metode for godt resultat.

Til 2 porsjoner:

1 dl hvitvin

1 stk gulrot

1 stk løk (rød eller gul)

2 stk selleristenger

5 stk pepperkorn

2 l vann

eventuelt noen urter

400 g laksefilet

50 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Ingredienser:

1 stk kylling (eller høne, hane om du klarer å få tak i)

3 stk løk

3 stk gulrøtter

2 fedd hvitløk

2 stilk stangselleri

3 ss cognac

1 fl hvitvin eller rødvin

4 skiver tykt bacon

2 ss mel

2 stilk timian

2 stk laurbærblad

150 g champignon

10 stk småløk

salt og pepper

olje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!