Alle våre ukemenyer samles på ett sted så du alltid kan finne tilbake til dem.

På ukens ukemeny finner du fiskesuppe, sellerirotremulade og fiskeburger. Og så lærer du hvordan du lager pasta - en gang for alle.

Mandag: Fiskesuppe

Vi begynner mandagen med en deilig fiskesuppe. Jeg synes den blir bedre, og ser kulere ut, med noen blåskjell. Trikset er som alltid å ikke overkoke fisken. Så skjær fiskekjøttet i terninger og hell over kokvarm kraft - det holder i massevis.

Oppskriften er for to personer - så gang opp om det er flere til bords.

Tirsdag: Pasta med bacon, spinat og feta

Pasta med bacon, spinat og feta er en av disse oppskriftene som er spesialtilpasset hektiske hverdager. Her er det ingenting som tar lang tid å lage.

Og når du først får dilla på spinat og ser hvor fort den tilberedes starter en ny, sunn æra hjemme på kjøkkenet ditt. Den supre, grønne planten er noe av det kjappeste du lager og smaker utmerket sammen med bacon og fetaost. Her kommer alle tre samlet til festen.

Onsdag: Røkt laks med sellerirotremulade

Høres ikke sellerirotremulade godt ut? Jo. Kjør eggeplomme, sennep, solsikkeolje og litt sitronsaft og bland det med fyrstikkstore biter av fersk sellerirot.

Legg dette på tallerken, ha eventuelt på ris og legg skiver med røkelaks på toppen før du drysser over persille eller andre urter.

Torsdag: Fiskeburger

Denne torsdagen ligner svært mye på en fest. Her er det nemlig fiskeburgere til middag!

Og de er saftige og gode. Det er sei som brukes og det er kanskje den aller billigste fisken du får tak i.

Fredag: Empanadas

I Norges land er det slettes ikke uvanlig å ta en kulinarisk reise til Mexico på fredager. Men, vi skal ikke spise taco, vi skal ha empanadas. Empanadas er det riktignok flere land i latinamerika som vil sette på sin liste over nasjonalretter. Vi trenger ikke bry oss om dette i denne omgang.

En snarvei er her lå kjøpe ferdig (fersk) paideig og bruke den til å pakke inn kjøttdeigen med. Dryss rikelig med ost over og la den smelte i ovnen før du serverer.

Hombre!

Lørdag: Fylt pasta med spinat og ricotta

Sett av tid denne lørdagen til å lære deg å lage hjemmelaget pasta. Jeg lover: Du vil ha glede av det resten av livet. Sjekk denne videoen:

Det er selvsagt også en meget god oppskrift, men poenget her er altså å bli fortrolig med pastalaging.

Søndag: Betasuppe på stivnet måte

Dette er etter alle solemerker noe du ikke har spist før. Men, det vil allikevel kjennes svært kjent. Dette er greia:

Kok en betasuppe på salt lammekjøtt og grønnsaker. Ha i oppbløtt gelatin, putt i en form og la det stivne.

Skjær ut biter og lag en krem av rømme og pepperrot. Server nå suppa på flatbrød (eller hjemmebakt brød) med pepperrotkremen på. Dette må prøves!

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Til 2 porsjoner:

150 g laks

150 g hvit fisk, for eksempel torsk

12 stk blåskjell

1 stk kamskjell, eventuelt

1 dl fløte

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 stk gulrot

1 stk selleristang

1 ts rosmarin

1 ts dill, frisk

3 ss friske urter, en eller flere av timian, oregano og gressløk

4 dl fiskekraft (gjerne vann og buljong)

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Panopticon

Pasta med bacon, spinat og feta

Rask pasta? Du har funnet den...

Til 4 porsjoner:

600 g pasta, fersk

4 ss fetaost, i terninger

400 g spinat, frisk

4 stk tomater

3 ss smør

2 stk sitronbåter

1 fedd hvitløk

4 skiver bacon

2 ss valnøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Sellerirotremulade med røkt laks

Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.

Til 4 porsjoner:

Sellerirotremulade

3 ss sennep, gjerne Dijon

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 stk sitron

1 stk sellerirot

12 stk oliven

salt og nykvernet pepper

urter, gjerne persille, gressløk eller timian

8 skiver røkelaks

200 g ris, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Til 4 porsjoner:

Fiskeburger

0,5 stk rødløk

1 fedd hvitløk

5 kvist persille

25 g smør

1 dl melk

600 g seifilet

1,5 ts salt

1 ss olivenolje

Hvitløkmajones

2 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Til burgeren

4 stk hamburgerbrød

salatblader

tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Fylt pasta med spinat og ricotta

Å fylle pasta er å gi den godt innhold. Her er det klassisk, italiensk tilbehør med spinat og ricotta.

Til 2 porsjoner:

Pasta

2 stk egg

200 g hvetemel

1 ts salt

Fyll

250 g spinat, frisk

100 g ricotta

1 knivsodd muskat

smør

40 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Peter Nagy

Terrine a la betasupe

En ny og kul lammerett ser dagens lys. Vi takker Geir Skeie for oppskriften.

Til 4 porsjoner:

400 g røkt og saltet lammekjøtt uten ben

1 stk gulrot

100 g sellerirot

100 g kålrot

100 g poteter

2 stk gelatinplate

2 ts pepperot, revet

1 dl rømme

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!