Det er god og variert kost som ligger i denne ukens ukemeny. Følger du den, får du blide møter med karri, kokos, asparges, fennikel, eple, pære, mozzarella, tomater og spinat. Og mer til!

Her er menyen for denne uka.

Mandag: stuing med kokosnøtt

Vi åpner uka med et av Clotildes mange, gode råd: Bruk kokosmelk! Og bruk det gjerne sammen med gode vintergrønnsaker som gulrøtter, persillerot, poteter, blomkål og brokkoli. Lag en kul og god stuing og kos deg med en varm rett med dampende ris til.

Tirsdag: grønn suppe

Suppa er artig å lage. Det er den australske kokken Bill Granger som sørger for oppskriften. Vi føler dette programmet i høst og samler alle videoene her. Sjekk ut hvor enkel denne suppa er å lage:

Onsdag: kylling og chevre på ti minutter

En av mine raske favoritter lages med kyllingbryst og chevre. De andre ingrediensene er fennikel og eple. I denne retten lar jeg de være rå, og da krever det ikke mye av den som skal regne ut hvor lang tid det tar å lage.

Torsdag: pasta med kjøttboller

En nyklassiker som så dagens lys i våres. Den er så enkel at den nesten ikke trenger forklaring. Altså: Fyll kjøttbollene med mozzarella, stek dem og server med pasta, grønne bønner og soltørkede tomater.

Fredag: Indisk gryte

På tide med litt krydder! Og det løser vi enkelt gjennom en klassisk og enkel indisk gryte.

Den indiske gryta er i utgangspunktet en vegetargryte. Den er god som den er, men dersom du ikke klarer deg uten kan du legge i biter av lam eller gyllen (som du helst svir litt i stekepannen først).

Lørdag: Fårikål

Høsten er lammetid. Og det er vanskelig å tenke seg en høst uten en skikkelig fårikålgryte. Dette er en helt klassisk oppskrift, ikke noe fiksfakseri - kål, kjøtt og pottit.

Søndag: Laks med pære

Laksen avslutter denne ukens meny med en sjarmerende rett. Der får den selskap av spinat og pære.

Om du har det i deg - så forsøk å lag noen kule løkringer til. Da blir alle imponert og vil glede seg til starten på en ny matuke!

Med det ønsker jeg alle en velsmakende uke.

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Mandag:

Clotilde Dusoulier

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Til 4 porsjoner:

1,2 kg gulrøtter

2 ss olje

0,5 stk løk

1 ts salt

2,5 cm ingefær

4 stk nellikspiker

1 knivsodd kanel

4 dl kokosmelk

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

BBCLifestyle

Grønn suppe med erter og purre

Enklere suppe er vanskeligere å lage.

Til 4 porsjoner:

1 stk purre

olje/smør til steking

250 g asparges

1 dl små, grønne bønner

1 dl erter, gjerne frosne

75 ml kyllingkraft

100 g fetaost, gjerne smuldret

mynte, frisk, noen blader

sitronskall, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Kylling og chèvre

Middag på 20-minutter. Dette middagstipset er gull verdt.

Til 4 porsjoner:

2 stk fennikel

4 ss olivenolje

2 stk sitronbåter

2 stk eple

150 g mild chèvre

4 stk kyllingbryst

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Øystein Westlie

Indisk gryte med gule linser og blomkål

Indisk vegetargryte. Indisk mat med krydder og linser er god høst- og vintermat.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1 ss maisolje

1 ts salt

3 cm ingefær

3 ss curry paste

200 g linser, gule

1,5 l grønnsaksbuljong

5 ss kokosmasse

1 stk blomkål

6 dl vann

4 dl basmatiris

mangochutney

pitabrød

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Foto: Astrid Hals / matprat.no

Fårikål

Hva er vel høsten uten fårikål? Du finner neppe en mer klassisk oppskrift på fårikål enn denne oppskriften. Lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann er alt som skal til.

Til 4 porsjoner:

1 kg lammekjøtt/fårekjøtt med ben i serveringsbiter (nakke, bog, bryst, nyrestykke)

1 kg hodekål

2 ts salt

4 ts pepperkorn

3 vann

poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Laks med pære og spinat

Du trenger ikke mer en 20 minutter på denne.

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

0,5 stk sitron

400 g spinat

2 stk pære

4 stk store poteter

4 ss smør

1 klype muskat

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!