Endelig mandag!

På ukens meny finner du lammeskanker, bacalao og asiatisk laks. Noe for enhver smak, får jeg håpe!

Mandag: Kjøttboller med mozzarella

Kjøttboller med mozzarella kan alle like. Og her serveres de i sin aller enkleste form, med hakkede, soltørkede tomater og pasta.

Dette er for øvrig en enklere utgave av de aller, aller beste kjøttbollene - for deg som har litt bedre tid.

Tirsdag: Torsk med couscous

Couscous vinner flere tilhengere! Og det er ikke rart! Så kjapt som det går å lage er det skreddersydd for de hektiske hverdagene. Denne varianten er med stekt torsk.

Onsdag: Asiatisk laks

Laksen er en gjest som dukker opp med stadig mindre mellomrom på hverdagsbordet. Og da trenger vi litt krydder for å variere smakene. Denne varianten er med limesaft, soyasaus og litt chili.

Torsdag: Makaroniform med kjøttdeig

En superenkel form med makaroni og kjøttdeig - ja, det er hverdagsmiddagen sin, det!

Jeg vil savne litt grønt, så derfor lager jeg en enkel salat til.

Fredag: Pizza

Fredag er pizzadag for mange. De aller fleste har sine egne oppskrifter nøye utviklet for å tilfredsstille alle behov i husstanden. Det er flott. Så, jeg nøyer meg med å gi oppskriften på den perfekte pizzadeigen.

Vel, skulle du være i beita, så finner du en full pizzaoppskrift her.

Lørdag: Lammeskanker

Lammeskanker blir bedre jo lengre de baker i denne retten. Her ligger de nemlig i tomat og det er ingen fare for at de tørker ut.

Søndag: Bacalao

Bacalao! Husk å legge fisken i vann kvelden i forveien. Ellers er denne laget etter prinsippet like mye løk og poteter til sammen som fisk. Ellers er det raust med olje, litt chili og hvitløk her. Hvitløken blir ikke veldig fremtredende fordi den kokes, så frykt ikke når du finner en hel hvitløk i denne oppskriften på bacalao.

Ha er smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Torsk med urter og couscous

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet

2 ts dijonsennep

1 ts salt

pepper, kvernet

1 kvast timian

1 neve basilikum

Couscous

2 stk gulrøtter

1 stk vårløk

1 ss olivenolje

0,5 ts salt

pepper, kvernet

4 dl couscous

4 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Kim Holthe

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 ss smør

8 dl makaroni

1 stk Fedd med hvitløk

1 ts salt

0,5 ts pepper

Hvit saus:

1 ss smør

1,5 ss hvetemel

5 dl melk

salt og pepper

1 stk purre

1 ss oregano

100 g revet hvitost

1 kvist tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Crestock

Pizzabunn

Dette er den eneste oppskriften på pizzabunn du trenger. Deigen gir én rund pizza - tynn bunn.

Til 4 porsjoner:

4 dl hvetemel

1,5 dl vann

0,5 pk tørrgjær

1 ts salt

3 ss olje, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Christopher Sjuve

Lammeskanker

Slik lager mammaen til Sjuve lammeskanker...

Ingredienser:

5 ss hvetemel

1 ss koriander

salt og pepper

4 ss timian, frisk

2 stk tomatboks

6 stk lammeskank

2 stk rødløk

3 stk gulrøtter

0,5 stk sellerirot

2 dl hvitvin eller eplesaft

1 dl balsamico

1 stk hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!