Denne ukens ukemeny føyer seg inn i rekken av ukemenyer med deilig, hjemmelaget mat som gjør livet bedre. Vi kan by på thaisuppe, hjemmebakst, nydelig kylling og mye annet godt. Men denne menyen blir uka litt bedre.

Mandag

Vi starter opp friskt denne uka med en herlig, italiensk kyllingrett. Det er tomat, spinat og mozzarella som gir retten de italienske fargene. Dette er fremgangsmåten: Ha spinat i en varm panne til den faller sammen og legg den i en ildfast form. Legg på tomatsaus, stekte kyllingbryst og mozzarella og sett den i ovnen. Ferdig! Du kan servere den med pasta - som bør kokes slik.

Tirsdag

Denne thaisuppa med kokosmelk og lime er en temmelig enkel variant som alle får til. I oppskriften står det sei, men du kan bruke den fisken du liker best.

Onsdag

Om du følger denne oppskriften lærer du det fine trikset som gir gyllen stekeskorpe. Det er ikke noe pasta, poteter eller ris her, men servér den gjerne med noe tilbehør - eller en enkel salat.

Torsdag

Tro det eller ei, men det blir fiskepinner på torsdag. Det er nemlig en super oppfinnelse, så lenge, selvsagt, de lages av deg og ikke noen andre. Det er slett ikke vanskelig: Dypp fiskebiter i mel, pisket egg og så i griljermel. Voila!

Lager du en god remulade eller en knallgrønn ertepuré blir alle glade. De kan serveres med en enkel potetmos eller du kan lage noen kule fondantpoteter.

Fredag

Denne fredagen er det duket for ovnsstekt kylling som jeg skal servere med tabbouleh. Den er verken oppfinnsom eller spenstig på noe vis, bare helt, helt perfekt.

Lørdag:

På lørdag gleder jeg meg til å fylle huset med dufter fra nybakte herligheter. Jeg tror kanskje det blir en klassisk fletteloff, men om jeg husker det på fredagen blir det verdens beste brød (hvor den hever over natten).

Jeg skal ha masse godt pålegg, og helt garantert denne peppermakrellvarianten.

I tillegg skal jeg servere de himmelske hjerteskjellene (som kan byttes med blåskjell). Og jeg for meg denne dagen med hvitvin i glasset og jeg som dypper mitt hjemmebakte brød i den nydelige sausen. Jøss! Som jeg gleder meg til lørdag, allerede!

Søndag

På søndagen skal jeg bare ha en herlig gulasjsuppe sydende på komfyren.

Dessert? Klabert! Det blir en herlig sjokoladesufflé. Oppskriften finner du nedenfor.

Ha er herlig uke!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Mandag:

Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Til 4 porsjoner:

250 g spinat

3 dl tomatsaus

4 stk kyllingbryst

1 stk mozzarella

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Thaikokossuppe med fisk og salat

En frisk, god og varmende thaisuppe. Den tar ca. 45 minutter å lage, men vanskelig er den ikke. Lag eventuelt en stor porsjon og frys ned litt til senere bruk.

Til 4 porsjoner:

1 stk paprika, rød

1 stk agurk

2 ts Revet ingefær, frisk, bit, (ca. 10 g)

1 stk Hakket sitrongress

sitronsaft

1 stk skall av lime

1 stk lime, saften

5 dl kokosmelk

4 dl grønnsaksbuljong

300 g seifilet

Salat

1 stk papaya

1 pk sukkererter

1 stk chili, rød

Frisk thaibasilikum

0,5 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Lettvint kalkunmiddag

Lag deg en deilig panne med kalkun og godsaker...

Ingredienser:

800 g kalkunbryst (kalkunfilet)

2 stk selleristenger

5 stk champignon

2 fedd hvitløk

1 stk purre

1 stk laurbærblad

2 dl hvitvin

2 dl fløte

100 g valnøtter

2 stk fiken

mel

salt og pepper

olje til pensling

persille og/eller salvie

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Til 2 porsjoner:

300 g laksefilet, eller annen fisk

2 stk egg

3 ss hvetemel

5 ss brødrasp

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Fletteloff

Fletteloff har aldri vært bedre... Sjekk denne oppskriften på flott fletteloff.

Ingredienser:

1 pk tørrgjær

2 dl vann

2 stk egg

1 ts salt

2 ss olje

2 ss sukker

500 g hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Astrid Hals

Gulasj med masse paprika

Berømt paprikasuppe fra Ungarn.

Til 4 porsjoner:

600 g storfekjøtt, benfritt

3 stk poteter

2 stk løk i biter

1 stk paprika, rød

1 fedd hvitløk

2 ss olje

3 ss tomatpuré

1 l kjøtt buljong (utblandet)

0,5 stk purre

2 ts paprikapulver

1 ts oregano, tørket

1 ts salt

0,5 ts pepper

godt brød

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Bulls

Sufflé med sjokolade og mokka

Denne er det verdt å vente på. Det er bedre at gjestene venter på suffleen enn omvendt.

Til 8 porsjoner:

3,5 dl melk

1 ss kaffe, instant

1,25 dl sukker

4 stk egg

2 stk eggehvite

0,75 dl hvetemel

100 g sjokolade

Varm sjokoladesaus

2 dl kremfløte

1 dl melk

1,5 dl brunt sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts kaffe, instant

100 g sjokolade, mørk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!