Mandag: Indisk kylling

Vi begynner med å krydre hverdagen med en indisk kyllingrett. Her får du hvitløk, chili, ingefær, karri, koriander og spisskum i skjønn forening. Jeg foreslår å koke ris og ha i noen grønnsaker, for eksempel blomkål og gulrøtter. Har du mer tid kan du prøve det på en litt mer avansert variant (jeg prøver ikke å legge skjul på den er bedre).

Tirsdag: Spagetti med kylling, paprika og hvitløk

Ukens no-brainer: Over stekt kylling og pasta har du rikelig med stekt paprika og hvitløk som du topper med frisk gressløk og parmesan. Like enkelt og godt som det høres ut.

Onsdag: Pølsegryte med urter

Dette er en litt annerledes pølsegryte. Her finner du masse grønnsaker og friske urter. Det er lite originalt å foreslå potetmos (med sellerirot), og litt mer avantgarde med en kul form med auberginer. Ditt valg.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

Med jevne mellomrom kommer det fagre ord om denne retten på Facebook-siden. Og derfor har jeg den ofte med i ukemenyene også. Ideen er å sette god smak på torsken, og siden det er skreisesong er det to torskeretter denne uken (skrei er altså torsk som kommer til Lofoten for å gyte hvert år).

Fredag: Quesadilla

Har du ikke laget de før blir du garantert overrasket hvor digg det er. Vanskelig er det i hvert fall ikke: Stek kjøttdeig med litt vårløk, chili og krydder. Smør tortillas med smøreost og (tørket) koriander. Legg på kjøttet og brett tortillaen i to før du steker den sprø i panna.

Om du vil kan du lage en liten salat til (forslag: salat, sukkererter, tomater).

Lørdag: Minestrone

Den store italienske grønnsaksuppen minestrone (som har sin norske slektning betasuppe) får her selskap av skrei. Bakt skrei. Det er med andre ord snakk om et mestermøte.

Søndag: Coq au vin

Vi avslutter denne uka på fransk søndagsmanér. Coq au vin ble opprinnelig laget med hane, men nå er det vanlig å bruke kylling. Og en flaske vin. Vil du ikke spandere vinen er det en nødløsning å bruke vann og en god slump med hvit- eller rødvinseddik.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Ingredienser:

2 stk kyllinglår

2 stk løk

4 fedd hvitløk

olje til pensling

2 cm ingefær

1 ss kuminfrø (spisskummen)

1 ts gurkemeie

1 ts korianderpulver

1 ss karri

1 stk rød chili

4 dl vann

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Denne middagen er helt perfekt for ungene i huset å lage.

Til 4 porsjoner:

4 ss olivenolje

400 g kyllingfilet

salt og pepper

400 g pasta spagetti eller tagliatelle

4 fedd hvitløk

1 stk paprika, rød

gressløk

parmesan til servering

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Ingvar Eriksson

Minestrone med bakt skrei

Her er Tom Victor Gausdals deilige skrei, stappfull av godsaker.

Til 4 porsjoner:

Fisken

4 stk små skrei

litt olivenolje

salt og pepper

tomatpuré

olivenolje

sjalottløk

litt bacon

2 stk fedd hvitløk

friske tomat er

gulrot

hvitvin

hønsebuljong

fennikel

stangselleri

aspargesbønner

kokt pasta

parmesan, nyrevet

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Ingredienser:

1 stk kylling (eller høne, hane om du klarer å få tak i)

3 stk løk

3 stk gulrøtter

2 fedd hvitløk

2 stilk stangselleri

3 ss cognac

1 fl hvitvin eller rødvin

4 skiver tykt bacon

2 ss mel

2 stilk timian

2 stk laurbærblad

150 g champignon

10 stk småløk

salt og pepper

olje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!