Ukemeny med oppskrifter

En uke med snadder

Dette bør du unne deg.

Sist oppdatert

Mandag: Indisk kylling

Vi begynner med å krydre hverdagen med en indisk kyllingrett. Her får du hvitløk, chili, ingefær, karri, koriander og spisskum i skjønn forening. Jeg foreslår å koke ris og ha i noen grønnsaker, for eksempel blomkål og gulrøtter. Har du mer tid kan du prøve det på en litt mer avansert variant (jeg prøver ikke å legge skjul på den er bedre).

Tirsdag: Spagetti med kylling, paprika og hvitløk

Ukens no-brainer: Over stekt kylling og pasta har du rikelig med stekt paprika og hvitløk som du topper med frisk gressløk og parmesan. Like enkelt og godt som det høres ut.

Onsdag: Pølsegryte med urter

Dette er en litt annerledes pølsegryte. Her finner du masse grønnsaker og friske urter. Det er lite originalt å foreslå potetmos (med sellerirot), og litt mer avantgarde med en kul form med auberginer. Ditt valg.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

Med jevne mellomrom kommer det fagre ord om denne retten på Facebook-siden. Og derfor har jeg den ofte med i ukemenyene også. Ideen er å sette god smak på torsken, og siden det er skreisesong er det to torskeretter denne uken (skrei er altså torsk som kommer til Lofoten for å gyte hvert år).

Fredag: Quesadilla

Har du ikke laget de før blir du garantert overrasket hvor digg det er. Vanskelig er det i hvert fall ikke: Stek kjøttdeig med litt vårløk, chili og krydder. Smør tortillas med smøreost og (tørket) koriander. Legg på kjøttet og brett tortillaen i to før du steker den sprø i panna.

Om du vil kan du lage en liten salat til (forslag: salat, sukkererter, tomater).

Lørdag: Minestrone

Den store italienske grønnsaksuppen minestrone (som har sin norske slektning betasuppe) får her selskap av skrei. Bakt skrei. Det er med andre ord snakk om et mestermøte.

Søndag: Coq au vin

Vi avslutter denne uka på fransk søndagsmanér. Coq au vin ble opprinnelig laget med hane, men nå er det vanlig å bruke kylling. Og en flaske vin. Vil du ikke spandere vinen er det en nødløsning å bruke vann og en god slump med hvit- eller rødvinseddik.

Ha en smakfull uke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 04/02 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også