Oppskrift på

Matuka ser slik ut

Ukemenyen for deg som er glad i mat.

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer!
OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Endelig en ny uke!

Her er ukens middagstips. Hver uke får du en ny meny. Jeg anbefaler, på det sterkeste, å like Facebook-siden, så går du ikke glipp av noe.

Ukemenyen kan følges slavisk, eller som hverdagsinspirasjon.

Mandag: Det enkleste

Uken begynner med spagetti carbonara! Denne pastaretten lages ved å piske sammen egg og stekt bacon. Så vender du inn kokvarm pasta. Pastaen serveres med nyrevet parmesan.

Jeg tenker ikke på det som et problem, men pasta carbonara er kjemisk fritt for grønnsaker. Jeg er glad i grønt og bøter på det ved skjære friske, knasende grønnsaker på denne måten ved siden av.

Tirsdag: Kjøttkaker

Etter gårsdagens kontinentale flørt skal vi hjem igjen. Til kjøttkaker. Dette er klassiske kjøttkaker. Jeg liker å servere dem med kokte poteter, god, gammeldags kålstuing og brun saus. Noen tenker at det er to sauser, og det er vanskelig å nekte på. For meg er det ren nostalgi - du kommer langt med en av delene.

Onsdag: Fleskepannekaker

Vi holder oss på hjemmebane. Eller kanskje er det så lenge siden og utdatert at det vil føles nytt? Fleskepannekaker er pannekaker med stekt flesk (urøkt bacon). For å freshe opp litt serverer jeg denne skålen til.

Torsdag: Pai med røkelaks og spinat

Med denne spinatpaien tar vi et skikkelig skippertak med grønnsakene. Den er svært enkel å lage: Stek løk og hvitløk, ha i crème fraîche, spinat, muskat, hakket røkelaks og revet parmesan og bland det sammen med piskede egg. Dette fyllet pakkes inn i butterdeig som stekes spør i ovnen.

Fredag: Kylling i form

Det er ikke enkelt å konkurrere med taco (som blir best slik) på fredagen, men dette er et hederlig forsøk: Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Litt olje og krydder på toppen - og jobben overlates til stekeovnen.

Du kan også legge poteter i samme form, men bak dem en halvtime før du setter inn resten.

Lørdag: Klassisk karri

Lørdagen blir bra med litt klassisk karri. Denne retten lages med oksekjøtt, men det er ingenting i veien for å bruke kylling.

Søndag: Fiskegrateng

Søndagen er som skapt for å lage fiskegrateng. Det er særlig to ting som gjør dette forbløffende godt: 1) en tredjedel av fisken bør være røkt, og 2) potetstappa på toppen blandes med eggeplommer og gjør den sprø og herlig. Må prøves. Du har hele søndagen. Kos deg!

Ha en smakfull uke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også