Endelig en ny uke!

Her er ukens middagstips. Hver uke får du en ny meny. Jeg anbefaler, på det sterkeste, å like Facebook-siden, så går du ikke glipp av noe.

Ukemenyen kan følges slavisk, eller som hverdagsinspirasjon.

Mandag: Det enkleste

Uken begynner med spagetti carbonara! Denne pastaretten lages ved å piske sammen egg og stekt bacon. Så vender du inn kokvarm pasta. Pastaen serveres med nyrevet parmesan.

Jeg tenker ikke på det som et problem, men pasta carbonara er kjemisk fritt for grønnsaker. Jeg er glad i grønt og bøter på det ved skjære friske, knasende grønnsaker på denne måten ved siden av.

Tirsdag: Kjøttkaker

Etter gårsdagens kontinentale flørt skal vi hjem igjen. Til kjøttkaker. Dette er klassiske kjøttkaker. Jeg liker å servere dem med kokte poteter, god, gammeldags kålstuing og brun saus. Noen tenker at det er to sauser, og det er vanskelig å nekte på. For meg er det ren nostalgi - du kommer langt med en av delene.

Onsdag: Fleskepannekaker

Vi holder oss på hjemmebane. Eller kanskje er det så lenge siden og utdatert at det vil føles nytt? Fleskepannekaker er pannekaker med stekt flesk (urøkt bacon). For å freshe opp litt serverer jeg denne skålen til.

Torsdag: Pai med røkelaks og spinat

Med denne spinatpaien tar vi et skikkelig skippertak med grønnsakene. Den er svært enkel å lage: Stek løk og hvitløk, ha i crème fraîche, spinat, muskat, hakket røkelaks og revet parmesan og bland det sammen med piskede egg. Dette fyllet pakkes inn i butterdeig som stekes spør i ovnen.

Fredag: Kylling i form

Det er ikke enkelt å konkurrere med taco (som blir best slik) på fredagen, men dette er et hederlig forsøk: Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Litt olje og krydder på toppen - og jobben overlates til stekeovnen.

Du kan også legge poteter i samme form, men bak dem en halvtime før du setter inn resten.

Lørdag: Klassisk karri

Lørdagen blir bra med litt klassisk karri. Denne retten lages med oksekjøtt, men det er ingenting i veien for å bruke kylling.

Søndag: Fiskegrateng

Søndagen er som skapt for å lage fiskegrateng. Det er særlig to ting som gjør dette forbløffende godt: 1) en tredjedel av fisken bør være røkt, og 2) potetstappa på toppen blandes med eggeplommer og gjør den sprø og herlig. Må prøves. Du har hele søndagen. Kos deg!

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Kjøttkaker

Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.

Ingredienser:

3 skiver brødeller loff

500 g kjøttdeig

1 ts ingefær

0,5 ts muskat

1 stk egg

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Fleskepannekaker

Vil du ha noe mektig og umoderne?

Ingredienser:

75 g smør

3 stk egg

1 l melk

300 g hvetemel

20 skiver flesk, lettsaltet

sirup

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Pai med spinat

En enkel pai med spinat og andre godsaker. Lett som en plett.

Ingredienser:

3 stk egg

2 dl crème fraîche

250 g spinat

5 skiver røkt laks

salt og pepper

0,5 stk løk

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

1 klype muskat

1 pl butterdeig

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Kim Holthe

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

En nydelig ovnsrett proppfull av gode smaker.

Ingredienser:

1 stk kylling (à 1 kg) delt i 4 eller 8 biter

1 stk sitron i skiver

200 g sorte oliven, gjerne kalamataoliven

100 g chorizopølse

5 fedd hvitløk

1 stk rød paprika i store biter

8 stk sjalottløk

2,5 dl kylling kraft, evt litt hvitvin

2 ss smør

0,5 ss røkt paprika pulver

salt og kvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Til 4 porsjoner:

Ris

4 dl ris

6 dl vann

1 ts salt

Marinade

15 stk safrantråder

1 ss h-melk

30 g ingefær, fersk

2 stk rød chili

8 fedd hvitløk

30 g mango

2 ss gresk yoghurt

1 ts gurkemeie

2 ss tomatpuré

1 ts sukker

400 g mørbradstek

Krydderblanding

2 stk løk

1 dl olivenolje

1 stk kanelstang

2 stk kardemomme

2 stk nellikspiker

2 stk laurbærblad

1 ts salt

Til servering

gresk yoghurt

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!