En ny uke med splitter ny ukemeny! Heller ikke denne uka er noe unntak. Hver mandag kommer det en ukemeny vi håper du lar deg inspirere av her på Klikk.

Nedenfor finner du alle forslagene. Dersom du trenger mer inspirasjon kan vi minne om den geniale "knappen" vi har laget. Trykk - og den finner noe du liker...

Her er ukens ukemeny!

Mandag

Uka begynner med glad og gul kyllinggryte med masse karri. Hvor mye bestemmer du selv. Jo mer du spiser karri, jo mer vil du ha av det.

Denne oppskriften er kanskje litt snau til fire personer. Lag eventuelt litt deilige, uhippe hvitløkbaguetter til.

Tirsdag

Torsketirsdag blir bedre når du lager denne supre sennepssausen.

Denne kan du servere for eksempel servere med en kul gulrotsalat med valnøtter.

Onsdag

Chevre er stadig flere som prøver. Chevre er altså en smuldrete geitost (hvis slektskap til brunosten ikke er lett å forstå). Den er velegnet til snacks, for eksempel til disse godbitene med spekeskinke og krutonger. Men, chevre kan også spille en rolle i middagsmaten. I denne retten spiller de på lag med kjøttkakene. Legg noen skiver med chevre på toppen og gratiner dem i ovnen.

Mitt forslag er å servere kjøttkakene med brokkoli og stekte mandler, men de passer til veldig mye.

Torsdag

Pizza midt i uka? Klart det! Du lager den enkle, og verdens beste, pizzadeig på denne måten. Da har du godt til å lage resten av pizzaen.

Fredag

Jøss, nå er det fredag allerede! Empanadas er godt, krydret snadder fra Mexico. Pan, betyr jo brød på spansk og da kan de eller skarpeste blant oss regne seg fram til at empanadas betyr at noe, på en eller annen måte, i brød. For de bedagelige betyr det ferdigkjøpt paideig.

Lørdag

Rødspette er den flatfisken jeg finner oftest i fiskedisken. Jeg blir kjempeglad om jeg finner noen andre, men det er dessverre sjelden de andre flotte flatfiskene som slettvar, piggvar, smørflyndre dukker opp. Får du tak i dem kan du bruke samme fremgangsmåte.

Til denne deilige fisken kan du lage nesten hvilken som helst potetrett, men sjekk ut denne kule varianten med øl og la deg inspirere.

Søndag

Vi avslutter uka med en kraftkar. Nærmere bestemt en heidundrande kjøttgryte med den spanske chorizopølsa (som du nå får i de fleste butikker).

Ha en smakfull uke!

Linnea press/Jes Buusman

Karrisuppe med kylling

En varmende, god suppe med masse karri.

Til 4 porsjoner:

2 stk gulrøtter

1 stk grønt eple

1 ss karri

1 ss oliven olje, eller rapsolje

3 dl kokosmelk

5 dl grønnsaksbuljong

salt og pepper

Til servering

200 g kyllingfilet

1 ts koriander, malt

salt

2 ts olje

persille

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Ingredienser:

800 g torskefilet

25 g hvetemel

25 g smør

1,5 dl melk

1,5 dl kremfløte

2 ss smør

salt og pepper

persille, hakket til pynt

2 ts sennep, helst sterk (Dijon-sennep)

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea press

Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 stk chorizopølse

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 stk paprika, rød

1 ss olivenolje

1,5 ts paprikapulver

1 bokser tomater, hakkede

1 stk buljongterning

1 dl vann

1 bokser bønner, hvite

0,5 ts sambal oelek

1 ts salt

koriander, hakket

Avokadoyoghurt

2 stk avokado er

1 ss sitronsaft

1 stk hvitløksfedd

1 dl yoghurt naturell

1 dråpe tabasco

1 knivsodd salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pizza med kjøttboller

Klassisk, tynn pizza. Husk: Full guffe på ovnen!

Ingredienser:

4 dl hvetemel

1,5 dl vann

4 ss olje

0,5 pk tørrgjær

1 stk tomatboks

1 ss hvitvinseddik

2 ts oregano

1 ss sukker

1 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

olje til pensling

200 g kjøttdeig

200 g ost

2 skiver brød

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Ingredienser:

1 stk rødspette, eller annen flyndre på samme størrelsen

1 stk sitron

0,5 potte timian

salt og pepper

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea press

Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 stk chorizopølse

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 stk paprika, rød

1 ss olivenolje

1,5 ts paprikapulver

1 bokser tomater, hakkede

1 stk buljongterning

1 dl vann

1 bokser bønner, hvite

0,5 ts sambal oelek

1 ts salt

koriander, hakket

Avokadoyoghurt

2 stk avokado er

1 ss sitronsaft

1 stk hvitløksfedd

1 dl yoghurt naturell

1 dråpe tabasco

1 knivsodd salt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!