Ukemeny
Ukemeny med hjemmelaget mat
For den som liker mat, her er ukemenyen!
Hver uke får du en rykende fersk ukemeny hos oss. Denne uken slipper vi til Marit Røttingsnes Westlie. Og hun har satt sammen en heidundrande ukemeny for oss. Vi benytter også anledningen til å minne om "Jeg velger for deg"-knappen - knappen som finner du noe liker. Men nå, over til Marit:
Oppskriften på en fullkommen middagsuke: Noe raskt og enkelt og noe som får stå og godgjøre seg i mange timer. Èn eller to hete retter, litt fisk, litt kjøtt og masse grønnsaker.
Mandag
Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er! Den hjemmelagde pytt i panna er mye bedre enn de du kan plukke med deg fra frysedisken i butikken. Mye billigere er den også. Her bruker jeg gårsdagens potet- og gulrotrester, sper på med grønne erter fra fryseboksen og topper det hele med perfekt posjerte egg.
Tirsdag
Kunsten med pai er å lage en god bunn og med denne oppskriften får du garantert en sprø og velsmakende bunn. Det tar litt tid å lage den, men den er verdt hvert eneste sekund! Spør du meg, er pai perfekt både å spise til middag og hvis syforeningen har tenkt å ta seg en tur.
Onsdag
Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne pastamiddagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.
Du finner for øvrig mange andre pastaoppskrifter her.
Torsdag
Curry er betegnelsen på en småhet og godt krydret saus med indisk opphav. Og inderne er utrolig gode på å lage sine sauser. Det er lett å tilpasse strykegraden etter egne smaksløker.
Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.
Fredag
Jeg vet at mange tror det er vanskelig å lage fiskekaker, men det er det ikke! Har du først fått dreisen på det, går det fort som bare det.
Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk! Da får du definitivt det beste resultatet.
Lørdag
Når alt kommer til alt, er det ikke mye som slår saftig biffsnadder med hjemmelagd bérnaisesaus.
Søndag
Kjøttgryter fulle av kjøtt som er så mørt at det formelig smelter på tunga, se det kan jeg like! Denne gryta er fantastisk god og, om mulig, verdens enkleste å lage.
En god uke til deg! Og husk, nyt maten og nyt livet!
Alle oppskriftene er beregnet på 4 personer
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 19/11 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.