Hver uke får du en rykende fersk ukemeny hos oss. Denne uken slipper vi til Marit Røttingsnes Westlie. Og hun har satt sammen en heidundrande ukemeny for oss. Vi benytter også anledningen til å minne om "Jeg velger for deg"-knappen - knappen som finner du noe liker. Men nå, over til Marit:

Oppskriften på en fullkommen middagsuke: Noe raskt og enkelt og noe som får stå og godgjøre seg i mange timer. Èn eller to hete retter, litt fisk, litt kjøtt og masse grønnsaker.

Mandag

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er! Den hjemmelagde pytt i panna er mye bedre enn de du kan plukke med deg fra frysedisken i butikken. Mye billigere er den også. Her bruker jeg gårsdagens potet- og gulrotrester, sper på med grønne erter fra fryseboksen og topper det hele med perfekt posjerte egg.

Tirsdag

Kunsten med pai er å lage en god bunn og med denne oppskriften får du garantert en sprø og velsmakende bunn. Det tar litt tid å lage den, men den er verdt hvert eneste sekund! Spør du meg, er pai perfekt både å spise til middag og hvis syforeningen har tenkt å ta seg en tur.

Onsdag

Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne pastamiddagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.

Du finner for øvrig mange andre pastaoppskrifter her.

Torsdag

Curry er betegnelsen på en småhet og godt krydret saus med indisk opphav. Og inderne er utrolig gode på å lage sine sauser. Det er lett å tilpasse strykegraden etter egne smaksløker.

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Fredag

Jeg vet at mange tror det er vanskelig å lage fiskekaker, men det er det ikke! Har du først fått dreisen på det, går det fort som bare det.

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk! Da får du definitivt det beste resultatet.

Lørdag

Når alt kommer til alt, er det ikke mye som slår saftig biffsnadder med hjemmelagd bérnaisesaus.

Søndag

Kjøttgryter fulle av kjøtt som er så mørt at det formelig smelter på tunga, se det kan jeg like! Denne gryta er fantastisk god og, om mulig, verdens enkleste å lage.

En god uke til deg! Og husk, nyt maten og nyt livet!

Alle oppskriftene er beregnet på 4 personer

Mandag:

Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Til 4 porsjoner:

4 stk potet, kokt

4 stk gulrøtter, kokt

2 stk sjalottløk

2 ss olivenolje

salt

pepper

4 dl erter, frosne

2 ts eddik

4 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Pai med ørret og reker

Kunsten med pai er å lage en god bunn og med denne oppskriften får du garantert en sprø og velsmakende bunn.

Til 4 porsjoner:

Paibunn


175 g hvetemel

0,5 ts sukker

120 g kaldtsmør

3 ss kaldtvann

Fyll

200 g reker, pillede

200 g ørretfilet

2 stk egg

1 dl crème fraîche

1,5 dl h-melk

50 g parmesan

1 fedd hvitløk

1 ts salt

pepper

dill, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Denne middagen er helt perfekt for ungene i huset å lage.

Til 4 porsjoner:

4 ss olivenolje

400 g kyllingfilet

salt og pepper

400 g pasta spagetti eller tagliatelle

4 fedd hvitløk

1 stk paprika, rød

gressløk

parmesan til servering

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Til 4 porsjoner:

Ris

4 dl ris

6 dl vann

1 ts salt

Marinade

15 stk safrantråder

1 ss h-melk

30 g ingefær, fersk

2 stk rød chili

8 fedd hvitløk

30 g mango

2 ss gresk yoghurt

1 ts gurkemeie

2 ss tomatpuré

1 ts sukker

400 g mørbradstek

Krydderblanding

2 stk løk

1 dl olivenolje

1 stk kanelstang

2 stk kardemomme

2 stk nellikspiker

2 stk laurbærblad

1 ts salt

Til servering

gresk yoghurt

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Til 4 porsjoner:

Fiskeburger

0,5 stk rødløk

1 fedd hvitløk

5 kvist persille

25 g smør

1 dl melk

600 g seifilet

1,5 ts salt

1 ss olivenolje

Hvitløkmajones

2 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Til burgeren

4 stk hamburgerbrød

salatblader

tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Biffsnadder og bérnaise

Når alt kommer til alt, er det ikke mye som slår saftig biffsnadder med hjemmelagd bérnaisesaus.

Til 4 porsjoner:

Biffsnadder

600 g entrecôte eller mørbrad

salt og pepper

smør/olje til steking

Pommes frites

8 stk poteter

1 dl olivenolje

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

Béarnaisesaus

2 stk sjalottløk

2 ts tørket estragon, eller 2 ss frisk

4 ss hvitvinseddik

6 ss vann

0,5 ts pepper, sort og nykvernet

250 g smør

4 stk store eggeplomme

2 ts sitronsaft

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Kjøttgryte

Denne gryta er fantastisk god og, om mulig, verdens enkleste å lage.

Til 4 porsjoner:

800 g gryte kjøtt, og eventuelt ben

1 ss smør

1 ss olivenolje

6 stk sjalottløk, delt i to eller fire

75 g sellerirot

75 g persillerot

150 g gulrot

150 g kålrot

1 stk laurbærblad

1 ts timian, tørket

1 ts salt

pepper

3,5 dl rødvin

vann

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!