UKEMENY
Ukemenyen alle vil lage
Ha en smakfull uke!
Denne uken finner du en herlig variasjon hvor enkle pasta, fiskesuppe og langkokt helgemat på menyen.
Hver uke kommer en rykende fersk ukemeny på Klikk.no. For å være helt sikker på at du får de med deg kan du gå inn og "like" Facebooksiden vår. Der kan du også komme med forslag og spørsmål.
Tidligere ukemenyer finner du her.
Mandag: Macaroni 'n cheese
Makaroni og ost er en av hverdagens mange helter, helt på linje med andre pastaretter som spagetti carbonara, pepperpasta og chili- og hvitløkspagetti.
Tirsdag: Laks med fløtekokt purre
I denne oppskriften brukes en god teknikk. Først stekes fisken rask i en stekepanne, så legges den på en ildfast form i ovnen (på125 grader) til den blir gjennomstekt.
Og den serveres med vårløk (eller purre) som kokes i fløte og hakkede, kokte egg. Har du lyst på poteter kan jeg foreslå vanlig kokte mandelpoteter eller den kule fondantpoteten.
Onsdag: Pølsegryte
Pølser blir elegante med denne oppskriften! Ideen er å trekke dem i en super kraft av hvitvin, løk, selleri og masse urter. Server for eksempel med den supre persillerotmosen.
Torsdag: Fiskesuppe
Tid for fiskesuppe! Denne lages på enkleste vis med å koke en kraft med grønnsaker og fiskebuljong som du heller, kokende varm, over rå fisk i små terninger. Enklere og raskere er det vrient å lage en fiskesuppe som smaker!
Fredag: Quesadilla
Endelig fredag - og på bordet ligger noen herlige, krydderduftende quesadillas som du har laget ved å steke kjøttdeig og krydder, legge det på tortillas, toppe med ost og stekt sprø i stekepannen...
Lørdag: Fransk burger
Burgeren kommer opprinnelig fra Hamburg (håper ingen blir overrasket over det!) og kom bokstavelig til Amerika med båt. Det var nemlig via emigrantbåtene den ble populær og senere har den blitt en grunnpilar i det amerikanske kjøkkenet. For å komplisere ting har vi tatt den over sjøen igjen, fått en franskmann til å lage béarnaise. Da må det jo bli fest!
Siden det er lørdag, ja, da kan du jo lage en kake også. Hva med en supersaftig blåbærkake?
Søndag: Coq au vin
Uka avsluttes med en erkeklassiker, nemlig coq au vin. Opprinnelig var det hanen som ble kokt i vin, men ettersom færre og færre av hos har haner lett tilgjengelig bruker vi kylling i denne retten.
Det vanligste er å koke den i rødvin, men det blir minst like godt i hvitvin.
Ha er smakfull uke!
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ingredienser:
2 stk Persillerøtter
1 stk Løk
50 g Smør
Salt og pepper
Macaroni 'n cheese
Macaroni and cheese er en amerikansk klassiker som er like enkelt som det er godt. Denne varianten spanderer noen tomater på toppen for å live opp litt.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
200 g Makaroni
2 ss Hvetemel
3 ss Smør
2 dl Melk
0.5 ts Muskat
100 g Ost
2 stk Tomater
Timian
Laks med fløtekokt purreløk
Vårløk er godt til all fisk. Her er det sammen med laks i en spennende rett.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
600 g Laksefilet
2 ss Olje til pensling
2 bt Vårløk
2 dl Matfløte
2 stk Egg, hardkokt
1 bt Dill, frisk
1 ss Smør
Salt og pepper
Pølsegryte med urter
Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.
Se hele oppskriftenIngredienser:
750 g Pølse
1 stk Gulrot
1 stk Purre
1 stilk Selleri
1 stk Løk
2 fedd Hvitløk
1 dl Hvitvin
2 ss Smør
3 ss Urter
Til 2 porsjoner
150 g Laks
150 g Fisk
12 stk Blåskjell
1 stk Kamskjell
1 dl Fløte
1 stk Løk
1 stk Hvitløksfedd
1 stk Gulrot
1 stk Selleristang
1 ts Rosmarin
1 ts Dill, frisk
3 ss Urter
4 dl Fiskekraft
Smør til steking
Coq au vin
Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Kylling
3 stk Løk
3 stk Gulrøtter
2 fedd Hvitløk
2 stilk Stangselleri
3 ss Cognac
1 fl Hvitvin
4 skiver Bacon
2 ss Mel
2 stilk Timian
2 stk Laurbærblad
150 g Champignon
10 stk Småløk
Salt og pepper
Olje
Til 2 porsjoner
200 g Kylling
200 g Andekjøtt
1 stk Sjalottløk
1 dl Bearnaisesaus
2 ts Provencekrydder
1 stk Artisjokkhjerte
2 ss Soltørkede tomater
Salt og pepper
4 stk Salatblader
2 stk Hamburgerbrød
Quesadilla med kylling
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.
Se hele oppskriftenIngredienser:
200 g Kyllingkjøttdeig
1 stk Løk
2 ts Tacokrydder
100 g Smøreost
1 ts Korianderfrø
2 stk Vårløk
1 stk Rød chili
100 g Revet hvitost
4 stk Tortilla
Denne saken ble første gang publisert 17/09 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.