Denne uken finner du en herlig variasjon hvor enkle pasta, fiskesuppe og langkokt helgemat på menyen.

Hver uke kommer en rykende fersk ukemeny på Klikk.no. For å være helt sikker på at du får de med deg kan du gå inn og "like" Facebooksiden vår. Der kan du også komme med forslag og spørsmål.

Tidligere ukemenyer finner du her.

Mandag: Macaroni 'n cheese

Makaroni og ost er en av hverdagens mange helter, helt på linje med andre pastaretter som spagetti carbonara, pepperpasta og chili- og hvitløkspagetti.

Tirsdag: Laks med fløtekokt purre

I denne oppskriften brukes en god teknikk. Først stekes fisken rask i en stekepanne, så legges den på en ildfast form i ovnen (på125 grader) til den blir gjennomstekt.

Og den serveres med vårløk (eller purre) som kokes i fløte og hakkede, kokte egg. Har du lyst på poteter kan jeg foreslå vanlig kokte mandelpoteter eller den kule fondantpoteten.

Onsdag: Pølsegryte

Pølser blir elegante med denne oppskriften! Ideen er å trekke dem i en super kraft av hvitvin, løk, selleri og masse urter. Server for eksempel med den supre persillerotmosen.

Torsdag: Fiskesuppe

Tid for fiskesuppe! Denne lages på enkleste vis med å koke en kraft med grønnsaker og fiskebuljong som du heller, kokende varm, over rå fisk i små terninger. Enklere og raskere er det vrient å lage en fiskesuppe som smaker!

Fredag: Quesadilla

Endelig fredag - og på bordet ligger noen herlige, krydderduftende quesadillas som du har laget ved å steke kjøttdeig og krydder, legge det på tortillas, toppe med ost og stekt sprø i stekepannen...

Lørdag: Fransk burger

Burgeren kommer opprinnelig fra Hamburg (håper ingen blir overrasket over det!) og kom bokstavelig til Amerika med båt. Det var nemlig via emigrantbåtene den ble populær og senere har den blitt en grunnpilar i det amerikanske kjøkkenet. For å komplisere ting har vi tatt den over sjøen igjen, fått en franskmann til å lage béarnaise. Da må det jo bli fest!

Siden det er lørdag, ja, da kan du jo lage en kake også. Hva med en supersaftig blåbærkake?

Søndag: Coq au vin

Uka avsluttes med en erkeklassiker, nemlig coq au vin. Opprinnelig var det hanen som ble kokt i vin, men ettersom færre og færre av hos har haner lett tilgjengelig bruker vi kylling i denne retten.

Det vanligste er å koke den i rødvin, men det blir minst like godt i hvitvin.

Ha er smakfull uke!

Tirsdag:

Erik Hannemann

Persillerot blir mos

Rotgrønnsaker blir godt på denne måten.

Ingredienser:

2 stk persillerøtter

1 stk løk

50 g smør

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Peter Nerg

Macaroni 'n cheese

Macaroni and cheese er en amerikansk klassiker som er like enkelt som det er godt. Denne varianten spanderer noen tomater på toppen for å live opp litt.

Til 2 porsjoner:

200 g makaroni

2 ss hvetemel

3 ss smør

2 dl melk

0,5 ts muskat

100 g ost

2 stk tomater

timian eller karse

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Alf Börjesson

Laks med fløtekokt purreløk

Vårløk er godt til all fisk. Her er det sammen med laks i en spennende rett.

Til 4 porsjoner:

600 g laksefilet

2 ss olje til pensling

2 bt vårløk

2 dl matfløte

2 stk egg, hardkokt

1 bt dill, frisk

1 ss smør

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Til 2 porsjoner:

150 g laks

150 g hvit fisk, for eksempel torsk

12 stk blåskjell

1 stk kamskjell, eventuelt

1 dl fløte

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 stk gulrot

1 stk selleristang

1 ts rosmarin

1 ts dill, frisk

3 ss friske urter, en eller flere av timian, oregano og gressløk

4 dl fiskekraft (gjerne vann og buljong)

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Ingredienser:

1 stk kylling (eller høne, hane om du klarer å få tak i)

3 stk løk

3 stk gulrøtter

2 fedd hvitløk

2 stilk stangselleri

3 ss cognac

1 fl hvitvin eller rødvin

4 skiver tykt bacon

2 ss mel

2 stilk timian

2 stk laurbærblad

150 g champignon

10 stk småløk

salt og pepper

olje

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!