UKEMENY

Ukemenyen alle vil lage

Ha en smakfull uke!

Sist oppdatert

Denne uken finner du en herlig variasjon hvor enkle pasta, fiskesuppe og langkokt helgemat på menyen.

Hver uke kommer en rykende fersk ukemeny på Klikk.no. For å være helt sikker på at du får de med deg kan du gå inn og "like" Facebooksiden vår. Der kan du også komme med forslag og spørsmål.

Tidligere ukemenyer finner du her.

Mandag: Macaroni 'n cheese

Makaroni og ost er en av hverdagens mange helter, helt på linje med andre pastaretter som spagetti carbonara, pepperpasta og chili- og hvitløkspagetti.

Tirsdag: Laks med fløtekokt purre

I denne oppskriften brukes en god teknikk. Først stekes fisken rask i en stekepanne, så legges den på en ildfast form i ovnen (på125 grader) til den blir gjennomstekt.

Og den serveres med vårløk (eller purre) som kokes i fløte og hakkede, kokte egg. Har du lyst på poteter kan jeg foreslå vanlig kokte mandelpoteter eller den kule fondantpoteten.

Onsdag: Pølsegryte

Pølser blir elegante med denne oppskriften! Ideen er å trekke dem i en super kraft av hvitvin, løk, selleri og masse urter. Server for eksempel med den supre persillerotmosen.

Torsdag: Fiskesuppe

Tid for fiskesuppe! Denne lages på enkleste vis med å koke en kraft med grønnsaker og fiskebuljong som du heller, kokende varm, over rå fisk i små terninger. Enklere og raskere er det vrient å lage en fiskesuppe som smaker!

Fredag: Quesadilla

Endelig fredag - og på bordet ligger noen herlige, krydderduftende quesadillas som du har laget ved å steke kjøttdeig og krydder, legge det på tortillas, toppe med ost og stekt sprø i stekepannen...

Lørdag: Fransk burger

Burgeren kommer opprinnelig fra Hamburg (håper ingen blir overrasket over det!) og kom bokstavelig til Amerika med båt. Det var nemlig via emigrantbåtene den ble populær og senere har den blitt en grunnpilar i det amerikanske kjøkkenet. For å komplisere ting har vi tatt den over sjøen igjen, fått en franskmann til å lage béarnaise. Da må det jo bli fest!

Siden det er lørdag, ja, da kan du jo lage en kake også. Hva med en supersaftig blåbærkake?

Søndag: Coq au vin

Uka avsluttes med en erkeklassiker, nemlig coq au vin. Opprinnelig var det hanen som ble kokt i vin, men ettersom færre og færre av hos har haner lett tilgjengelig bruker vi kylling i denne retten.

Det vanligste er å koke den i rødvin, men det blir minst like godt i hvitvin.

Ha er smakfull uke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Persillerot blir mos

Rotgrønnsaker blir godt på denne måten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Persillerøtter

1 stk Løk

50 g Smør

Salt og pepper

Peter Nerg

Macaroni 'n cheese

Macaroni and cheese er en amerikansk klassiker som er like enkelt som det er godt. Denne varianten spanderer noen tomater på toppen for å live opp litt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Makaroni

2 ss Hvetemel

3 ss Smør

2 dl Melk

0.5 ts Muskat

100 g Ost

2 stk Tomater

Timian

Alf Börjesson

Laks med fløtekokt purreløk

Vårløk er godt til all fisk. Her er det sammen med laks i en spennende rett.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Laksefilet

2 ss Olje til pensling

2 bt Vårløk

2 dl Matfløte

2 stk Egg, hardkokt

1 bt Dill, frisk

1 ss Smør

Salt og pepper

Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

750 g Pølse

1 stk Gulrot

1 stk Purre

1 stilk Selleri

1 stk Løk

2 fedd Hvitløk

1 dl Hvitvin

2 ss Smør

3 ss Urter

Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

150 g Laks

150 g Fisk

12 stk Blåskjell

1 stk Kamskjell

1 dl Fløte

1 stk Løk

1 stk Hvitløksfedd

1 stk Gulrot

1 stk Selleristang

1 ts Rosmarin

1 ts Dill, frisk

3 ss Urter

4 dl Fiskekraft

Smør til steking

Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

3 stk Løk

3 stk Gulrøtter

2 fedd Hvitløk

2 stilk Stangselleri

3 ss Cognac

1 fl Hvitvin

4 skiver Bacon

2 ss Mel

2 stilk Timian

2 stk Laurbærblad

150 g Champignon

10 stk Småløk

Salt og pepper

Olje

Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Kylling

200 g Andekjøtt

1 stk Sjalottløk

1 dl Bearnaisesaus

2 ts Provencekrydder

1 stk Artisjokkhjerte

2 ss Soltørkede tomater

Salt og pepper

4 stk Salatblader

2 stk Hamburgerbrød

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kyllingkjøttdeig

1 stk Løk

2 ts Tacokrydder

100 g Smøreost

1 ts Korianderfrø

2 stk Vårløk

1 stk Rød chili

100 g Revet hvitost

4 stk Tortilla

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også