Grillmat for en uke

En hel uke med grilling

Fra laks til kylling til lam og blåskjell. Nam nam.

Foto: Foto: Clotilde Dusoulier
Sist oppdatert

Når værmeldingene er så lovende som de er nå, frister det å kline til med en helukes grillmeny!

Det beste med grillmat er at den smaker bedre enn vanlig mat, selv om den blir brent.

Om det er fordi sola skinner eller pilsen jeg har i hånda er usikkert. Men grillmat blir godt selv om maten er svidd, stekt litt for lite eller kyllingen litt tørr.

Mandag

Her har jeg satt sammen en hel ukemeny med grillmat. Det braker løs med deilig laks. Har du ikke grillet laks før (rett på grillen, uten folie) og er redd det kan gå skeis? Sjekk denne videoen. Det er Bent Stiansen som står for oppskrfiten. Server den gjerne sammen med potetsalat .

Tirsdag

Nestemann ut er et enkelt og veldig deilig grillspyd med saftig lammekjøtt og timian. Oppskriften kommer direkte fra vår venninne i Paris, Clotilde Dusoulier.

Onsdag

På onsdag ser jeg for meg grillet kyllingbryst. Til kyllingen har jeg laget en god puré av gulrøtter som er smaksatt med kumin. Du kan selvsagt bruke krydder som ikke sier like kraftig fra, for eksempel basilikum, sitronpepper eller estragon.

Les også: Vi har testet sommerølet

Torsdag

En av mine absolutte sommerfavoritter er blåskjell. Og de blir nesten ikke bedre enn det Bent Stiansen gjør: Lager et superdeilig kryddersmør med hvitløk og masse friske urter og damper skjellene i hvitvin. Ja, på grillen. Se videoen her om du lurer på hvordan det gjøres.

Fredag

Vi avslutter uka som vi begynte, med laks! Dette er en folievariant laget av yours truly. Jeg legger simpelthen på noen skiver med sitron, appelsin og en kvist med timian. Like enkelt som det er genialt.

God grilluke!

 

Denne saken ble første gang publisert 22/06 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også