Blant høydepunktene denne uka finner du den gigantiske fiskekaken, pølser på fransk, voksent vis og dessuten en knasende fredag du bare kan glede deg til.

 

Mandag: Hvit åpning med blomkålsuppe

Vi begynner med en hvit mandag. Denne deilige blomkålsuppen blir bedre når man strør gode ting over den, for eksempel sprøtt bacon (enklest på denne måten) og noen deilige krutonger.

Ukens enkleste rett kan godt lages dagen i forveien.

 

Tirsdag: En gigantisk fiskekake er nok

Dette er en rett som er spesialdesignet for alle som lever i tidsklemma (eller bare har lyst på en kjapp middag). Ideen er å blande fiskebiter, poteter og grønnsaker og binde det sammen med litt mel og egg til en, herlig og gigantisk fiskekake.

Den blir best om du har i omtrent en tredjedel røkt fisk - røkt laks går fint, men bøkling er gjerne billigere.

 

Onsdag: Pølser på voksent vis

Dette er en litt voksen måte å tilberede pølser på. Den barnslige appellen til pølser har mye å takke fraværet av grønnsaker for.

Her er det flust med grønnsaker - og så trenger du kanskje å lage en smakfull potetmos med sellerirot til.

 

Torsdag: Laks i folie med skiver

Pakk laksen inn i folie sammen med noen skiver av sitron og appelsin og en kvist rosmarin, om du har. Ellers gjør en klype tørket rosmarin nesten samme nytten.

Jeg liker en klassisk hollandaise, men føler du at det blir for vrient på torsdag, så klarer du deg fint uten. Lag for eksempel en en "grillet" salat og den deilige dressingen er mer enn nok til fisken også.

 

Fredag: Meksikansk fredag

Når knaskefredagen er her kan du kose deg gløgg med sprø nachos, krydret kjøttdeig, rømme og smeltet ost. Det har du fortjent.

 

Lørdag: Fransk burger

Ja, du må kunne lage bearnaise. Det er ikke vrient (bare se her).

Ellers er det ikke spesielt vrient å få dette til. Det er en burger. En suveren burger.

I oppskriften står det andekjøtt, det kan du droppe - det blir bare litt mindre fransk.

 

Søndag: Kylling som på restaurant

Om noen vil si at dette er "keiserens nye klær" så skal jeg ikke være helt uenig. Det er kylling i potetmos, bare presentert på en måte som du oftest finner på restaurant.

Men, du kan ikke nekte for at kylling, potetmos og grønne bønner smaker digg på en søndag!

 

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Gigantisk fiskekake

Når du ikke vil lage mange fiskekaker så lager du denne. Ja, det holder med en fiskekake.

Til 4 porsjoner:

600 g torskefilet

150 g røkelaks

2 stk egg

smør

estragon

1 fedd hvitløk

100 g erter

500 g poteter

1 ss hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Laks i folie med sitron- og appelsinskiver

Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 kvist rosmarin

1,5 dl crème fraîche eller rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst eller kyllinglår (eller blanding)

Potetmos

8 stk poteter, mellomstore

100 g smør

1 dl melk

Grønnsaker

3 stk sjalottløk

0,5 stk paprika

1 fedd hvitløk

200 g brekkbønner

timian

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!