Ukemeny med sunn burger

Ukemeny med det beste kjøttet og sunn hamburger

Det er lov å være matsmart.

Publisert Oppdatert

Denne uka byr vi på røkt fisk, kjøttdeig og makaroni, sunn hverdagsburger og (for de som får tak i): Kokte oksekjaker.

Her er ukens ukemeny!

 

 

 

Mandag: Den enkleste, kule hverdagsmaten

Denne enkle retten innebærer nesten ikke matlaging. Du trenger bare å koke egg. Og resten går nærmest av seg selv.

I de siste har jeg fått øynene opp for "kippers" på boks. Funker for meg, selv om jeg foretrekker de ferske i fiskedisken.

 

Tirsdag: Torsk med godt følge

Ideen er like enkel som den er god: Først dypper du torskestykkene (tenk tykke, deilige stykker) i sennep, og så i hakkede, friske urter. Nå er den klar til å bakes.

Server det hele med deilig couscous.

 

Onsdag: Kjøttdeig og makaroni i god form

Dette er dagen du skal steke kjøttdeig, koke makaroni og lage hvit saus - og hele alt sammen i en ildfast form med masse, deilig ost på toppen. OK?

 

Torsdag: Sunn hverdagsburger

Det heter fiskeburger. Men, egentlig er ikke annet enn fiskekaker som klemmes mellom to hamburgerbrød, påsmurt litt dressing (aioli) og noen grønnsaker. En gnistrende fin hverdagsmiddag!

 

Fredag: Se for en vingård...

Den franske klassikeren som aldri vil gå av moten. Det handler om å koke en kylling (opprinnelig en hane) i en flaske vin sammen med bacon og grønnsaker. Du ser det for deg, hele scenen på en fransk vingård, hvor fuglen ribbes, hakkes og dumpes i gryta og bonden som åpner vinen og tømmer hele flasken, så nær som et lite glass til seg selv.

Prøv å få den følelsen når du lager coq au vin.

 

Lørdag: Det beste kjøttet i en gryte

Lørdag er en velsignet matdag. Du har nemlig tid til å koke oksekjaker lenge. Får du ikke tak i oksekjaker, så oksehaler en fin erstatning. Annet billig storfekjøtt er også fint.

Målet er å skape nydelig, mørt kjøtt i en herlig, tomatisert saus. Skikkelig lørdagskos.

 

Søndag: Grateng med tre triks

Denne uka er en fabelaktig fiskegrateng som setter punktum. Det er mange ting som gjør denne så god: Det er sopp i den, det er omtrent en tredjedel røkt fisk og dessuten lages den med potetmos.

Ha en smakfull uke!

 

 

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag