TIPS TIL TURMAT

Den beste turmaten

8 tips som gjør det gøy å dra på tur!

ENERGIBAR: Supergod og saftig

ENERGIBAR: Supergod og saftig Foto: FOTO: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

I den siste tiden har vi samlet en lang rekke fine tips til deg som liker å være ute og spise. Noen tips er om hva du kan ta med deg - og andre handler om noe du kan lage når du raster. Og alle tipsene er svært barnevennlige!

To smarte smoothier

To saker handler om smarte smoothier. Det første tipset viser deg hvordan du kan lure i barna bemerkelsesverdig mange grønnsaker uten at de merker det - faktisk på en måte de liker.

Den andre smoothien er en havresmoothie hvor du kjører havregrøt sammen med frukt i blenderen. Du kan variere med å ha i kanel, honning, yoghurt eller melk.

Lag din egen bar til barna

En hjemmelaget energibar blir garantert en hit i rastepausen. Du trenger havregryn, rosiner, nøtter, kanel, smør, sukker og honning. Og snart har du laget en veldig kul energibar som du ser på bildet her.

Lite gris med calzone

Alle vet hvor godt det smaker med mat på tur. Selv brødskiver får en ny dimensjon når man spiser under åpen himmel. Så, la oss ta noe som er bedre enn brødskiver! Forslaget er å lage noen gode calzone, altså innbakt pizza. De er veldig praktiske å pakke med på tur. De geniale minicalzonene kan du spise som de er, eller, dersom du fyrer opp et bål, kan pakke dem i aluminiumsfolie og legge pakkene i glørne.

Har du primus?

Har du primus har du et helt lite kjøkken med deg. Vårt forslag er å lage noen gode sveler, eller lapper. Og de toppes med brunost, syltetøy eller begge deler. Til sist kommer et tips om en kul wokpanne og en stekehelle som du kan lage turmat på.

Nedenfor kan du klikke deg inn på det som frister mest.

God tur!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning