OPPSKRIFTER PÅ SVINEKOTELETTER

Svinekoteletter med asiatisk vri

Jada, vi har filma det.

Publisert Oppdatert

Så var det på tide med koteletter!

Jeg vet at mange er glade i koteletter i ovn (eller koteletter i form ), men denne gangen skal jeg gjøre det enda enklere: Alt skal i panna.

Asiatiske smaker

Å snakke om "asiatiske smaker" er faktisk like vanlig som det er upresist. Likevel er ikke uttrykket ubrukelig. De aller fleste har umiddelbart en oppfatning av hva som forventes om du sier at skal servere svinekoteletter med asiatisk vri. Jeg kan garantere at en eller flere av disse ingrediensene dukker opp i hodet på middagsgjesten:

  • ingefær
  • hvitløk
  • chili
  • koriander
  • soyasaus
  • lime

Disse ingrediensene har blitt de sentrale i det smaksbildet vi forventer når vi hører "asiatisk mat".

Det er fristende å si at ingen i Asia spiser asiatisk mat. Kanskje er det en overdrivelse. Men det finnes ikke noen som spiser "asiatisk mat", bortsett fra oss, da. Tar vi for oss land for land, eller enda mer nøyaktig cuisine for cuisine, så tror jeg vi skal slite med å finne noen som lager "asiatisk mat" slik vi gjør det.

Og dessuten: Ligger ikke India i Asia, da? Selv om de færreste vil benekte geografiske fakta, er det klokkeklar forskjell på hva som forventes når man serverer asiatisk mat og indisk mat, ikke sant?

Så, uten å reflektere nevneverdig over dette forholdet, så ekskluderer vi, give or take a few, en milliard mennesker i definisjonen av hva det asiatiske kjøkken er.

Det er sikkert mange kinesere som snakker om europeisk mat. Skulle vært artig å vite hva de mener med det (for ikke å glemme hva de mener om det). Vi må alltid leve med generaliseringer, men det er fint å gjøre seg dem bevisst.

Når jeg nå har laget svinekoteletter med asiatiske smaker - så er det vel vitende om at ingen i Asia noensinne har laget denne oppskriften. Men, jeg har lånt noen smaker som er populære på verdens største kontinent.

Kjøttet trekker til seg smaker

I videoen bruker jeg en teknikk som gjør at kotelettene blir saftige. Den er ikke spesielt vanskelig, du må bare ha ørlite tålmodighet.

Det handler altså om at kjøttet, om du tillater det å hvile tilstrekkelig lenge etter at det er stekt (eller kokt) i væske, vil ta til seg opp til 10 prosent av egenvekten. Og jo mer væske det er i kjøttet, jo saftigere vil du oppleve det.

Når vi i tillegg vet at i vi i dette tilfellet har safter fra kjøttet, ingefær, hvitløk og chili som kokt sammen i hvit portvin - da er det lurt å smøre seg med litt tålmodighet.

For å ventetiden litt mer hyggelig, så kan jeg anbefale å bruke den hvite portvinen til å lage seg denne fortreffelige drinken - en portonic!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Svinekoteletter

Dette er svinekoteletter på sitt beste. I den oppskriften får du mye smak for pengene!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Svinekotelett

Olje eller smør til steking

1 stk Rød chili

30 g Ingefær, fersk

2 fedd Hvitløk

3 ss Soyaolje

2 ss Honning, flytende

1 dl Hvitvin

1 ss Pepper

2 dl Couscous

3 dl Vann

150 g Erter

10 stk Cherrytomat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning