Du skal få et knippe med tomatoppskrifter du vil like (du finner dem nedenfor).

Oppskriftene er i grunn veldig anvendelige. De kan like gjerne brukes som tilbehør til fisk og kjøtt som til forretter eller tapas.

Den baguetten med tomat og hvitløk, for eksempel kan deles opp i små biter og brukes sammen med et glass musserende eller øl, som starten på et måltid.

De konfiterte tomatene har vi fått av Clotilde. De bakes i ovnen helt til de blir søte og nydelige. Bruk dem gjerne sammen med skinke, men de smaker svært godt på egenhånd.

De tomatene er laget med chili, men ikke glem at tomater har en fantastisk partner i anis, som du kan lese mer om her.

Så er det tomatsalaten fra Sevilla, som gjerne nytes med tørr sherry (som noen er sært. Sært med sherry? Hæ?!). Her er alt som skal til: Skjær tomatene i skiver, har over litt knust hvitløk, tørket oregano, flaksalt og olivenolje.

Du finner alle oppskriftene nedenfor. Bare forsyn deg!

 

Tomatsalat

Ingredienser:

2 stk tomater

1 fedd hvitløk

1 ts oregano tørket

flaksalt

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Confit-tomater

Slik blir tomatene best.

Ingredienser:

tomater

salt og pepper

chilipulver eller chiliflak

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kveldssnack med hvitløk og tomat

Denne snacksen er enkel, supergod og har et minneverdig, innebygget triks.

Ingredienser:

2 stk brød skiver, vanlig eller bagett etc

1 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

2 stk tomat

2 ss balsamicosirup

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!