- Jeg tror jeg bare bestiller den igjen, jeg.

Ja, hun klarte ikke la være. Den tomatsalaten var helt nydelig. Vi var enige om det. Det fikk heller gå at det var tredje dagen på rad.

Selv om det ennå var tidlig i mai var det allerede blitt svært varmt. Sevilla går for å være Spanias varmeste by. Og når gradestokken viser over 30 grader, da har du ikke lyst på svinesteik.

 

Tomat i sentrum

Men, en tomatsalat tar vi gjerne. Og kanskje en sherry.

I sentrum av Sevilla ligger det en diger katedral. Verdens tredje største, sier brosjyrene. Bak de ornamerte veggene ligger Christopher Columbus og hviler i sin sarkofag. Kirken er et symbol på Sevillas storhetstid, fra en tid da enorme rikdommer strømmet fra Amerika i strie strømmer inn til byen (selv som selve kirken ikke ble bygget med disse pengene).

Som et flott symbol på kontrastene i livet spises vi altså en tomatsalat i skyggen av denne katedralen. For, det enkleste er gjerne det beste.

 

Så enkelt

Dette må være den enkleste av de enkle tomatsalater. Da er det selvsagt viktig at det du har på tallerken er av god kvalitet.

Her er alt som skal til: Skjær tomatene i skiver, har over litt knust hvitløk, tørket oregano, flaksalt og olivenolje.

Det eneste her som muligens kan skape litt frustrasjon (bør ikke være mye, men dog verdt å nevne), er hvitløken.

Du kan gjøre det slik: Knus hvitløken med en hvitløkpresse og ha den i en stor bolle sammen med hvitløkskivene. Vend godt, men forsiktig rund sammen med litt olje.

Eller: Knus hvitløk og ha det i en kopp med litt olje. Dypp en pensel i koppen og pensle på tomatene.

 

Sånn, nå har du en fin, ny og enkel sommerhit.

 

Tomatsalat

Ingredienser:

2 stk tomater

1 fedd hvitløk

1 ts oregano tørket

flaksalt

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!