Oppskrifter med potet

Poteter i tre varianter

Vi tok et dypdykk i vårt rikholdige arkiv og fant fram tre fristende potetretter.

Publisert Oppdatert

Potetsalat

Den første er en enkel potetsalat som gis et lite løft av noen dråper tabasco. Frykt ikke! Det er ikke nok til at det blir sterkt, bare at potetene får dressingen får et ørlite sting.

Les også: Tre kjappe middager

Potetmos

Potetmos er og blir en vinner. Kutt potetene i biter før de kokes så går det mye fortere.

Denne varianten er italiensk. Det innebærer at du finner parmesan og olivenolje i den. Kjempegodt!

Les også: Se alle kakene våre!

Bakt potet

Når du skal bake poteter er det en ting å huske: IKKE bruk folie. Pensle de med olje før du setter dem i ovnen så blir skallet sprødt. OK?

Her er oppskriftene!

Synøve Dreyer

Anne Lises varme potetsalat

Her er en enkel potetsalat med en ørliten tøtsj av tobasco.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 stk Poteter

2 ss Gressløk

3 ss Olivenolje

1 ss Eddik

1 stk Løk

1 ss Estragon

0.5 ts Salt

0.5 ts Tabasco

Studio Dreyer-Hensley

Potetmos med parmesan

Denne potetmosen har smak av Italia. Ikke bare på grunn av parmesanen, smøret er også byttet ut med olivenolje.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

1.5 kg Poteter

1.5 dl Olivenolje

1 dl Parmesan, nyrevet

0.5 ts Hvit pepper, malt

2 ss Urter

Astrid Hals

Bakt potet med kjøttdeig

Det er verdt ventetiden! Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Karbonadedeig

1 ss Margarin

0.5 ts Salt

0.5 ts Pepper

4 stk Poteter

1 bokser Mais

4 ss Kesam

0.5 ss Rosmarin, tørket

1 ss Basilikum, tørket

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag