Oppskrifter for helgen

Du klarer å lage dette

Vi lar Eyvind Hellstrøm ta seg av forretten.

Sist oppdatert

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men på min tre-retters er det alltid både kjøtt, fisk og noe søtt.

Jeg er ikke fanatisk, men det er sjelden jeg synder mot den regelen. Denne helgen er ikke noe unntak.

Når jeg skal kose meg prøver jeg å tenke minst mulig på budsjett. Det blir ofte dyrt, men alltid godt (her er mine luksusforslag).

Selv om du finner kamskjell på denne helgens meny, kan jeg beroligge deg med at du også finner kjøttdeig. Da blir det en slags balanse i regnskapet.

Forrett

Først ut er altså en forrett med kamskjell. Det er en av Eyvind Hellstrøms mange gode oppskrifter. Den krever litt tid, men det ikke noe som er komplisert.

Oppskriften er fra boka "Inn med sølvskje" som Hellstrøm skrev sammen med Anne Kat. Hærland. (Her er min liste over de ti beste kokebøkene).

Hovedrett

Hovedretten er fra Meksico og lages med kyllingkjøttdeig (selv om du fint kan bruke vanlig kjøttdeig også). Her ligger hemmeligheten i krydderet. Smak deg fram underveis.

Det som gjør denne så god er at du steker tortillaen (som du kjøper ferdig) i stekepanna. Da blir den sprø, god og uimotståelig.

Dessert

Desserten er denne ukas "dette-har-jeg-dilla-på-for-tida", nemlig panna cotta. Panna cotta er simpelthen oppkokt fløte og sukker som du blander gelatin i for at det skal stivne. Poenget er at du kan få den til å smaker hva som helst. Her finner du forslagene.

Oppskriftene finner du nedenfor!

 

Les også:

Er dette Norges beste viltgryte?

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Slik lager du french toast

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 24/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også