OPPSKRIFTER FOR HELGEN

Helgemeny for august

Det er mye å glede seg til i denne menyen.

Publisert Oppdatert

De aller fleste gleder seg til helgen. Meg inkludert. En ting er å ha fri, men enda bedre er det å tenke på den gode maten jeg skal spise.

Nedenfor har jeg laget det som fristet mest akkurat denne helgen. Og det preget av sesongen vi er inne i. Du finner både sopp og bær på bordet om du lager denne menyen.

Forrett

Vi åpner ballet med noen gode blåskjell. Jeg vet at mange kvier seg for å lage blåskjell, men det er enkelt, raskt og til og med billig. Du kan gjøre basen klar på forhånd, så er det bare å ha i blåskjell, sette på lokk og la det koke til alle skjellene er åpne. Da er de ferdige!

Hovedrett

Alle som kjenner til ossobuco blir varme om hjertet bare de hører om det. Og det er alltid et godt tegn til dere som eventuelt ikke har hørt om det. I en streng definisjon av denne retten inngår kalveskanker (eller: i enhver definisjon, kanskje), men at du ikke får tak i kalveskanker, bør ikke forhindre deg i å prøve. Bruk annet storfekjøtt som trenger lang koketid og ha gjerne noen kraftbein med (siden det setter så mye smak).

Det er bred enighet om at man strør gremolata over ossobuco. - Gremolata er det som gjør italiensk mat godt, kunne vært noe har skrevet. Det består altså av finhakket sitronskall, hvitløk og persille. Noen ganger ansjos (men vi dropper det i denne omgangen).

Det bør nevnes at denne oppskriften på ossobuco havner i den moderne båsen. Tidligere versjoner hadde nemlig ikke tomater. Litt trivia får du på kjøpet: Osso betyr hull, buco betyr bein - og det refererer altså til kalveskankene som har ben med hull i.

Det er vanlig å servere risotto til den her, og siden det er sopp i skogen lager vi sopprisotto! Har du ikke laget risotto før? Det går helt fint å lageen kul potetmos også.

Dessert

Det er helt naturlig å velge blåbærpai til dessert. Blåbærene er det litt langt mellom i skogen, men har du funnet ei lita tue, så er det bare blåbær å få nok.

Til denne blåbærpaien trenger du 250 gram blåbær. I tillegg er det litt blåbærsyltetøy.

Jeg foreslår å begynne å lage desserten, i alle fall å forsteke paiformen. (For deg som vil ha noe mer lettvint, veldig lettvint, sjekk her)

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Raske blåskjell

Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 stk Fennikel

1 stk Hvitløksfedd

1 dl Vann

1 dl Fløte

1 ss Hvitvinseddik

400 g Blåskjell

Olivenolje

Erik Hannemann

Blåbærpai

Dette er blåbærpaien til svenske Leila Lindholm. Enkel, sprø og nydelig.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

175 g Smør, mykt

3 dl Hvetemel

1.5 dl Sukker

1.5 dl Havregryn

250 g Blåbær

2 dl Blåbærsyltetøy

1 ss Balsamico

2.5 ss Potetmel

75 g Smør, smeltet

2.5 dl Havregryn

1.5 dl Sukker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning