Oppskrift på sushi

Lage sushi? Klart du kan!

Den store utfordringen er å få til risen. Vi viser hvordan!

Publisert Oppdatert

Sushi er noe de færreste tør å lage hjemme. Det har antakelig med en viss ærefrykt for sushikunste å gjøre.

Men, det er ingenting i veien for å lage det på eget kjøkken.

Lett: Fisken

Fisken du bruker må selvsagt være helt fersk. Dersom du ikke stoler 100% på at fisken er god nok er det vanlig å fryse den inn for å kvitte seg med eventuelle bakterier.

Husk også å vaske fjelen godt når du holder på med fisk.

Den enkleste fisken å bruke er laks fordi den er stort sett å få tak i fersk. Det er også et godt tips å bruke Salma-laksen. Den er fersk, vakumert fisk.

Vanskelig: Risen

Det vanskelige er faktisk risen.

Har du riskoker er mye gjort. Da gjelder det bare å få eddik/salt/sukker-blandingen riktig.

Du bør bruke japansk ris.

Oppskriften på ris finner du nedenfor. Sjekk ut videoen - så kan du lage sushi hjemme!

Vil du lage maki? Da ser du denne videoen.

Ris til sushi

Det vanskeligste med sushi er å lage risen. Her har du oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

80 cl Ris

55 g Sukker

18 g Salt

4 dl Vann

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag