Oppskrift på salat

Den enkle salaten

Ikke gjør det så komplisert. Her er to enkle tips som gjør salaten din bedre.

OPPSKRIFT PÅ SALAT: Ikke gjør salaten komplisert.
OPPSKRIFT PÅ SALAT: Ikke gjør salaten komplisert. Foto: Foto: Christopher Sjuve
Sist oppdatert

På slutten av en oppskrift skriver jeg ofte: Servér med en enkel salat til. For eksempel til denne nydelige torsken, omelett eller bakt rødspette,

Det er temmelig vanlig praksis i kokebøker og oppskrifter. Men, hva menes egentlig med "en enkel salat"?

Min løsning er alltic ad-hoc. Jeg tar det jeg finner. Oftest tar jeg utgangspunkt i en blanding av salatblader (oftest vanlig hodesalat eller hjertesalat), noen sukkererter og tomater.

Det er enkel salat. Uten tvil.

Men, det kan bli bedre om du følger to andre salatregler.

To tips som gjør salaten din bedre

Mitt første tips er å bruke frukt. Og da snakker jeg ikke om å dele en pære i to og hive i salatbollen. Jeg synes frukten ikke skal være for fremtredende, men bare kile deg med sin søthet. Derfor liker jeg kutte opp pærer, eller epler, mango, fersken eller plommer i bitte små biter. Effekten er at salaten føles mer fyldig, mer spennende og smaker bedre.

Det andre tipset er å gi salaten KRØNSJ. Og den oppgaven gir vi til nøttene (eller mandlene). Valnøtter, pinjekjerner, pecannøtter er mine favoritter i tillegg til mandler. Jeg har også hatt stort hell med å bruke fint hakkede, glasserte mandler (og nøtter).

Da nærmer vi oss et salatformula i fire punkter for en salat, hvor du blander:

Grovhakket salat (eventuelt noen hele blader),

En finhakket grønnsak (sukkererter, tomater, fennikel for eksempel)

En finhakket frukt (pære, eple, mango for eksempel)

Hakkede nøtter (eller mandler, gjerne glasserte)

Og sist, men ikke minst må du ha en suveren dressing.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 07/02 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også