Oppskrift på rekesalat

Slik lager du rekesalat

Det er kjempegøy å komponere sin egen rekesalat.

UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin.

UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin. Foto: Foto: Håvard Egge

Publisert Oppdatert

Etter et rekegilde er det alltid en liten gjeng med reker igjen i bunnen av bollen.

Pill dem med en gang, og lag en nydelig rekesalat.

Komponer din egen

I en rekesalat er det mye som kan fungere. Jeg synes det er gøy å smake meg fram med det jeg har i spiskammerset.

Den eneste faste regelen er at jeg omtrent alltid starter med å blande rekene med majones og rømme. Har jeg ikke rømme lettpisker jeg litt fløte isteden.

Deretter er det bare å smake seg fram med smaker som harmonerer godt med rekene.

Her er noen forslag til ingredienser du kan prøve deg fram med:

  • Sitron
  • Dill
  • Pepper
  • Kajennepepper
  • Chili
  • Karripulver
  • Grønne erter
  • Hvitløk
  • Revet ingefær
  • Appelsin
  • Revet appelsinskall
  • Revet pepperrot
  • Persille
  • Koriander
  • Revet blomkål

Under har jeg laget en oppskrift på en relativt tradisjonell rekesalat, kun med et lite sting av kajennepepper/chili.

Til rekene ender jeg oftest opp med å drikke sauvignon blanc fra loiredalen, men det er mye annet som vil smake fortreffelig her, som f.eks. riesling.

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Rekesalat

Ganske tradisjonell, men vanvittig god!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Reker

4 ss Rømme

6 ss Majones

1 knivsodd Kajennepepper

4 kvast Dill, finhakket

Sitron

Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag