Oppskrift på kylling

Slik banker du smak inn i kyllingen

Er kylling kjedelig? Ikke med denne oppskriften.

Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Et kyllingbryst kan smake kjedelig. Ingen tvil om det. Når sant skal sies er det mye mat som er kjedelig før du gjør det avgjørende: Blander det med noe annet.

Én løsning er å lage en god saus, for eksempel en knallgod karrisaus eller en klassisk og smakfull grillsaus.

Å lage en saus kan for mange bli litt stress. Og det finnes en annen, morsom vei ut av smakløsheten: krydder. Her er noen forslag til hva du kan krydre med:

  • Karri
  • Sitronpepper
  • Estragon
  • Oregano
  • Kumin og koriander
  • Olje med chili og hvitløk

Men krydder funker ikke alltid like godt på grillen fordi det lett brenner seg. Derfor har jeg funnet opp denne geniale (i all sjarmerende beskjedenhet) måten å banke smak inn i kyllingen på. Det er også en smart måte å krydre kyllingkjøttet på, for da har du krydderet inne i kyllingen (du skjønner hva jeg mener når du ser oppskriften nedenfor).

Her er step-by-step-forklaringen:

Legg bakepapir eller matpakkepapir på en trefjel. Legg kyllingbrystet på papiret.

Brett over papiret. Bank kyllingbrystet flatt. Du kan bruke hammer, men siden hodet er litt lite, er det lett å slå hull i kyllingbrystet. En vinflaske kan funke bra (men ikke knus den!).

Kyllingbrystet skal se slik ut når du har banket det ferdig.

Foto: Foto: Erik Hannemann

Legg på en god skinke (serrano, parmaskinke eller fenalår etc) og noen tykke osteskiver på den ene halvdelen. Krydre med salt og sitronpepper (eller vanlig pepper).

Brett kyllingbrystet over skinken og osten. Brett papiret over og bank igjen til kyllingbrystet gir etter og ikke "slipper opp" når du tar av papiret.

Foto: Foto: Erik Hannemann

Legg det på grillen. Stek i ca 3 minutter på hver side (eller til kjøttet er gjennomstekt)

Da ser det omtrent slik ut. Server med for eksempel grillet asparges.

Foto: Foto: Erik Hannemann

Foto: Foto: Erik Hannemann

Foto: Foto: Erik Hannemann

Foto: Foto: Erik Hannemann

UKEMENY: Her får du en ny uke med gode oppskrifter.

UKEMENY: Her får du en ny uke med gode oppskrifter. Foto: Foto: Erik Hannemann

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning