Chili con carne er lekende lett å lage. Det krever veldig lite innsats av matlageren og du får veldig mye igjen for jobben i form av rike smaker.

Del triksene med andre på to trykk!

I denne varianten har jeg gjort et ørlite triks med paprikaen. Det tar litt lenger tid, men du får fett betalt i form av smak. Jeg oppfordrer herved alle til å bake paprikaen i ovnen. Da får den fine aromaer og løfter chili con carne'n opp i elitedivisjonen.

Det er helt opp til deg hvor mange chili du vil ha. Selv er jeg ganske feig når det gjelder chili - så jeg prøver meg forsiktig fram. En av gangen. Som regel strekker jeg meg til to - men om jeg er i det krazy hjørnet tar jeg tre. Der stopper det.

Men jeg er feig, så her er det bare å prøve seg fram. Jeg serverer også chili con carne med tortillachips og rømme. Det synes jeg den fortjener. Vi får litt ekstra tekstur i knasende kjeks og så er det noe magisk med rømme og sterkt krydret mat. Prøv selv!

Her er oppskriften!

Les også: Slik får du barnet til å spise

Les også: Slik lager du scones

Les også: Slik blir baconet sprøtt

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!