Oppskrift på chili con carne
Chili con carne
Her får du et supert, enkelt og godt middagstips.
Chili con carne er lekende lett å lage. Det krever veldig lite innsats av matlageren og du får veldig mye igjen for jobben i form av rike smaker.
Del triksene med andre på to trykk!
I denne varianten har jeg gjort et ørlite triks med paprikaen. Det tar litt lenger tid, men du får fett betalt i form av smak. Jeg oppfordrer herved alle til å bake paprikaen i ovnen. Da får den fine aromaer og løfter chili con carne'n opp i elitedivisjonen.
Det er helt opp til deg hvor mange chili du vil ha. Selv er jeg ganske feig når det gjelder chili - så jeg prøver meg forsiktig fram. En av gangen. Som regel strekker jeg meg til to - men om jeg er i det krazy hjørnet tar jeg tre. Der stopper det.
Men jeg er feig, så her er det bare å prøve seg fram. Jeg serverer også chili con carne med tortillachips og rømme. Det synes jeg den fortjener. Vi får litt ekstra tekstur i knasende kjeks og så er det noe magisk med rømme og sterkt krydret mat. Prøv selv!
Her er oppskriften!
Les også: Slik får du barnet til å spise
Les også: Slik lager du scones
Les også: Slik blir baconet sprøtt
Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!
Chili con carne med rømme og tortilla
Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
0.5 kg Kjøttdeig
1 ss Tomatpuré
2 stk Tomatboks
5 fedd Hvitløk
3 stk Soltørkede tomater
3 stk Gulrøtter
2 bokser Bønner
1 ts Kuminfrø
1 ts Korianderfrø
1 stk Chili
1 ts Chilipulver
2 stk Paprika
4 ss Rømme
Tortillachips
Denne saken ble første gang publisert 14/10 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.