Ettersom laks blir stadig mer populært trenger vi flere ideer og mange variasjonsmuligheter.

Den tilberedingsmetoden som gir oss best kontroll på temperaturen er å ovnsbake laksen. Her finnes det utallige varianter. Du kan prøve den med sitron, laks og rosmarin eller en av mine gamle favoritter med nøtter og sennep.

Men, denne gangen er jeg i det asiatiske hjørnet. Det er lov. Så lenge det ikke er for komplisert. Og dét, skal jeg love deg, er ikke den her:

Smelt smør i kjelen, stek litt hvitløk, ha i limesaft, soyaolje og honning. Hell blandingen over biter med laks som du baker i ovnen.

Vips!

Hva serverer du til?

Mitt forslag (se oppskrift nedenfor) er å servere med spinat og ris. Det er veldig enkelt og raskt.

Har du lyst til å pimpe opp risen litt kan du selvsagt kule risen med mango eller ris med kanel.

Andre forslag til tilbehør er agurksalat med mynte eller en god ertepuré.

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!