Sild

SILDEBORD: Litt av hvert å forsyne seg av for sildeelskeren. © Foto: Alf Börjesson/godfisk.no

Mens det i Sverige er vanlig å servere silden på julekvelden, er det frokosten på 1. juledag som er sildens storhetsdag her hjemme.

Variantene av julesild er mange. Sursild, karrisild og tomatsild er noen av gjengangerne på julebordet.

Oppskriftene nedenfor bør dekke det meste en sildeelsker måtte ønske seg.

Hjemmelaget og godt grovbrød er en perfekt match til silden. Derfor gir vi deg også noen oppskrifter på nettopp det.

Skal du først lage sild, er det en god idé å lage en ekstra stor porsjon, fylle opp fine glass og gi bort i julegaver. Det er ikke mye som er mer hyggelig enn å få smakfulle hjemmelagde gaver.

Sild:

Rødvinssild

Akevittsild

Tomatsild

Karrisild

Kremet sherrysild

Sennepssild

Sursild

 

Godt grovbrød:

Grovt rugbrød med kefir og nøtter

Grovt brød med gulrot

Grovt surdeigsbrød

 

LES OGSÅ:

Lag julegaver på kjøkkenet

Slik lager du juletorsk

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!