Kjapt og godt

Godt på smak og minimalt med arbeid

Disse smårettene bruker du ikke mange minuttene på.

LETTVINT: Denne retten med røkelaks har få ingredienser, og du hiver den i hop på noen minutter.

LETTVINT: Denne retten med røkelaks har få ingredienser, og du hiver den i hop på noen minutter. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

En skål med salt snacks eller snop er ofte både lettvint og greit, men av og til har du lyst på noe mer, som ikke krever all verdens arbeid å stelle i stand. Du vil kanskje bare ha noe godt å bite i foran TVen om kvelden. Eller kanskje du får uanmeldte gjester. Da er det greit å ha noen kjappe småretter å ty til.

Tapas er veldig populært. I vår guide til tapas finner du oppskrifter på en rekke retter, men du trenger ikke velge mer enn en eller to av dem hvis du har dårlig tid og det ikke skal være et helt måltid.

Italienerne har også sin variant av tapas, og de kaller den antipasti. Dette er også enkelt å stelle i stand.

Enkelt og godt

Det finnes imidlertid også mange småretter vi ikke nødvendigvis vil kalle hverken tapas eller antipasti, men som like fullt er både velsmakende og enkle å hive i hop. Vi har samlet fem oppskrifter på slike retter nederst i denne artikkelen.

En salat av krabbe og mango servert på squash er bare deilig. Hakket røkelaks vendt sammen i en dressing av majones og rømme og servert på kjeks, toast eller små knekkebrød med et dryss hakket gressløk på toppen, er også veldig enkelt og godt.

I retten med grillede asparges, reker og sennepsmajones, er det skrelling av rekene som tar mest tid. Det kommer du ikke unna, men om du vil spare tid, kan du bruke ferdig majones fremfor å lage din egen. Croque Monsieur er egentlig ikke annet enn et varmt ostesmørbrød, men likevel klassiker. Og selv om blåskjell høres ut som arbeid, så er det forbausende kjapt å stelle i stand. Og så godt!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning