Hellstrøm rydder opp

Fikk Hellstrøm ryddet opp i Son?

Vi har vært i Son for å sjekke om Hellstrøms klarte å rydde opp.

Hellstrøm rydder opp i Son.

Hellstrøm rydder opp i Son.

Publisert Oppdatert

- Dette er som et dårlig hjemmekjøkken, sier Hellstrøm. En halv paprika, noen tomater og en melkeskvett var alt han fant i kjøleskapet. Kaffeposen lå åpen og snøt folk for aromaen.

Det ble fort klart at matkvalitet ikke sto i høysetet. Kultur virket viktigere for innehaveren.

- Vi snakker ikke samme språk, sa Hellstrøm.

Derfor ba Hellstrøm den matinetresserte skuspilleren Per Christian Ellefsen om hjelp. Håpet var at han skulle nå fram med budskapet: Dere må legge sjelen i maten.

Da kafévertene skulle lage fiskesuppe fikk Hellstrøm seg en god latter. Det var først og fremst den naive tilnærmingen som var slående. Måten å hakke løk og grønnsaker på minnet mest om barn i sving på skolekjøkkenet.

Hellstrøm innførte noen enkle retter. Blomkålsuppe og sildesmørbrød var to av dem.

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Les også: Slik lager du perfekt potetmos

Vårt besøk i restauranten

Vi kommer til Son og Café Neptun på en klar og kald høstdag. Det er fyr i peisen og tilbudet om en varm blomkålsuppe er umulig å takke nei til. Vi bestiller også et sildesmørbrød.

Det er rent og pent og veldig hyggelig på kafeen. Menyen er skrevet på en stor tavle og kakene byr seg fram på disken. Kafeen er også et galleri og på veggene henger bilder og malerier.

De fleste av rettene som Hellstrøm innførte ser ut til å være på tavle-menyen. Og når blomkålsuppen kommer ser den kliss lik den på TV - med krutonger og sprøtt bacon. Vi tilgir glatt at blomkålen kunne vært kokt ørlite grann til. Men, den kunne gjerne smakt litt mer og så et tips: Kjøp gjerne en tallerkenvarmer så holder suppen seg varm og god mye lenger.

Herme etter Hellstrøm

Sildesmørbrødet er også lekkert dandert. Det smaker av hjemmelaget mat og Hellstrøms hånd kan sees og føles i disse rettene.

Det å ikke følge rådene fra Hellstrøm er antakelig idiotisk. Maten stedet serverte før kokkekongen kom på besøk var ikke mye å være stolt av. Det finnes ikke et snev av kokkefaglig bakgrunn på Café Neptun. Det er heller ingen interesse for matfaget å spore her. Derfor er det enda viktigere å herme etter Hellstrøm.

Det man imidlertid frykter er at matkvaliteten sakte men sikkert forringes etter hvert som Hellstrøms råd og vink blekner i hukommelsen. Rådet er å invitere ham ofte på bakgårdsteater - for å få en jevnlig oppstramming.

Slutt på hjemmelagde kaker

De har tre kaker å by på. Den gulrotkaken som Hellstrøm skrøt av var imidlertid ikke å få kjøpt. - Alle kakene er fra United Bakeries, får vi høre av vertinnen.

Det er synd. Ikke fordi det er noe spesielt galt med kakene, men det hadde tilført kafeen mer identitet om de serverte hjemmelagde kaker. Samlebåndkaker assosierer vi bare med fabrikk-mat-samfunnet - og det vil vi helst slippe å tenke på når vi tar en pause på kafeen.

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning