Rømmegrøt og spekemat, da er det 17 mai. Vi har testet fem typer, og dette smakte slett ikke dårlig. Selvsagt ikke på høyde med en rømmegrøt du lager selv fra bunnen, men vi gir definitivt betått på de beste typene.

Utvalg

Vi har testet fem typer av de som kalles ferdiggrøt. Fire varianter som bare varmes og en posetype der du tilsetter vann og rømme.

Kriterier

Hver rømmegrøt er vurdert etter konsistens og smak. Den skal selvsagt være myk og glatt slik en rømmegrøt bare kan være. Ellers skal det smake skikkelig rømme, passe fet og med en god syrlighet som balanserer sukker og kanel som du har på toppen.

Testen

Alle grøttypene er laget etter instruksjonen på pakken. De ferdige typene ble varmet i vannbad og når vi laget posegrøten tilsatte vi seterrømme. I panelet satt Marit Røttingsnes Westlie og Christopher Sjuve. Westlie driver bloggen Fru Timian, i tillegg er hun kokebokforfatter og mye brukt matspaltist. Sjuve er redaktør på klikk mat.

Alle produktene er gitt karakter fra en til seks der seks er best.

Les også:

Kjendiskokkenes beste kaker

Her er oppskriften på verdens beste kake

Tre triks for å få bløtkaken perfekt

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!