Vinn gavekort på 10.000 kroner!

I samarbeid med Oreo og Philadelphia har vi laget en bakekonkurranse. Send inn din beste oppskrift (gjerne med bilde!) og bli med i konkurransen.

Konkurransen er nå avsluttet.

Du finner alt du trenger på denne linken!

Det er ikke vanskelig å lage bløtkake. Og om du ikke tror meg kan du sjekke den helt grunnleggende bløtkakemetoden i denne videoen.

En annen, nært beslektet variant er denne prinsessekaken fra Sverige (også en video).

For meg er det noen kakebakeregler som gjør bløtkaka super.

1) Bak ditt eget sukkerbrød

2) Lag vaniljekrem (med denne oppskriften)

3) Bruk friske bær

Eller så kan du gjøre som jeg gjør noen ganger når jeg har dårlig tid - droppe alle de gode rådene og kjøpe deg ut av problemene:

1) Ferdig sukkerbrød

2) Ferdig vaniljekrem

3) Bruke syltetøy

Bløtkaka di blir slett ikke like godt. Men bløtkake er litt som sex og pizza: Selv om det er dårlig, så er det ikke så verst likevel.

Om du har en god oppskrift - så send den inn til konkurransen - ja, du kan vinne gavekort på 10.000 kroner.

God krem til bløtkake

Det som slår meg, når vi nå går inn i kakesesongen, er at kakene ofte er så digre. Og så fikk jeg en ide.

Hva med å lage en litt mindre en? Men, like høy?

En av de tingene jeg ville få til var å lage en stabil krem. Så derfor pisket jeg inn en god posjon kremost sammen med kremen. Og så hadde også i litt vaniljekrem, men ikke for mye ettersom jeg var redd den skulle bli for vinglete og geléaktig.

Når det var gjort var det bare å sette i gang.

Jeg begynte med å stikke ut ringer av kakebunnen:

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake. © Foto: Erik Hannemann

Og så var det å legge på noe. For eksempel litt appelsinmarmelade:

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Først litt appelsinmarmelade... © Foto: Erik Hannemann

Så legger vi på en god porsjon krem:

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Så legger vi på krem... © Foto: Erik Hannemann

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Bløtkaka får et lag til.

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake. © Foto: Erik Hannemann

Og nå legger vi på et annet syltetøy. Var det bringebær...?

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Et lag til og nå legger vi på et annet syltetøy. Var det bringebær...? © Foto: Erik Hannemann

Og nå var det vel jordbær, tror jeg...

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake. © Foto: Erik Hannemann

Klarer jeg enda et lag?

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake. © Foto: Erik Hannemann

Og når du til slutt dekker alt med krem så blir bløtkaka sende omtrent slik ut:

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake.=

OPPSKRIFT PÅ BLØTEKAKE: Her får du en morsom oppskrift på bløtekake. © Foto: Erik Hannemann

Erik Hannemann

Bløtkake i miniatyr

Dette er enkel bløtkake. Og bløtkaka er mindre enn den du vanligvis lager.

Til 4 porsjoner:

1 stk bunn

3 ss appelsinmarmelade

3 ss jordbærsyltetøy

3 ss bringebærsyltetøy

5 dl kremfløte

5 ss vaniljekrem

100 g kremost

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!