Forslag til bakst

De beste tingene du baker

Det beste, hjemmebakte brødet, fylte hornene og kakene.

Sist oppdatert

For meg er helgen baketid. Det finnes ikke det menneske i verden som har angret på at de satte denne deigen kvelden i forveien, lot den gjære sakte over natten - og så bakte seg verdens beste brød.

Og sånn er det med baking. Du angrer jo ikke. Hjemmebakte horn, scones og baguetter gir alltid helgen et godt løft, vil jeg påstå.

Jeg har knadd sammen et godt knippe med oppskrifter du kan kose deg med i helgen. Her kan du velge fra øverste hylle.

Å bake noe til frokost

Finnes det noen bedre måte å starte dagen på enn å spise noe hjemmebakt?

Neppe. Problemet med baguetter er at det tar litt tid, men du kan klare det om du setter deigen dagen i forveien. Det er trikset.

Ellers er jo scones selvskrevne kandidater. Ettersom de bakes med bakepulver trenger man ikke vente på at gjæren skal gjøre jobben. Det skal absolutt være mulig å lage scones på 20 minutter fra du har mel i bollen til de kommer gylne og flotte ut av ovnen. Server med rømme og syltetøy - eller ost. Og så har du sikkert trukket litt te, eller?

Bake ting som du tar med på tur

Når noen trekker opp ting de har bakt fra sekken blir jeg alltid imponert. Og noen ganger er det jeg som imponerer - dog litt for sjelden. Men, altså, vil du bli elsket og beundret så lager du fylte horn. Fylte horn er klassisk og godt med ost og skinke. Men, har du mer taco igjen, så kan det brukes. Eller hva med hakket chorizo og ost? Pesto? Røkt laks?

Et artig alternativ er å lage pizzabrød. Ideen er altså å la fyll og deig gå opp i en høyere enhet - for alle turpraktiske formål.

Oppskriftene finner du nedenfor.

Hjemmebakt til middagen

Det kan hende du reagerer på ordet "hvitløkbaguetter". Det skal jeg ikke holde mot deg. For du har sikkert hatt et ublidt møte med de frosne, industrielle variantene.

Glem dem.

Og så tenker du på hvordan hvitløk, smeltet smør og baguetter må være som skapt for hverandre. Og det er de. Lover. Den oppskriften må bare prøves!

Noen søte forslag til baking

Jeg kommer alltid tilbake til caneles, de franske, søte kakene som lages med en skvett rom (eller annet brennevin eller portvin) og bakes sprø utenpå og nesten-seige inni. Oppskriften er Clotildes.

Hun kan også by på noen sjokoladekjeks - de går kjappere å lage.

Om du virkelig er slaget kan du også lage den supre eplekake du finner i videoen over (klikk på bildet på toppen).

Alle oppskriftene finner du nedenfor!

Kos deg!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Denne saken ble første gang publisert 15/02 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også