Det er en glede å introdusere denne helgens meny!

Jeg gjør et tappert forsøk på å presentere en hederlig meny hver helg. Du finner alle forslagene her.

Sol til forrett

Sannelig ser det ut til at solen har begynt å virke igjen. Og til ære for den har jeg laget en solfylt tallerken som forrett. Det er en svært enkel rett hvor du strør utover appelsin, basilikum og oliven på en tallerken. Det ser friskt ut, smaker godt og er enkelt å lage. Med andre ord, en flott og ukomplisert forrett du kan servere når som helst.

Italiensk hovedrett

Vi skal til Italia. Der henter vi en av de beste rustikke rettene jeg vet om, ossobuco. Skal vi være strenge, så må vi bruke kalveskank, altså kalvekjøtt med ben. Når det er sagt, har jeg flere ganger brukt oksekjøtt med ben - som attpåtil ikke var skank. Jeg kan melde om at det gikk helt fint!

Det er aller vanligst å lage en risotto til osso buco (har du ikke gjort det før? Sjekk her). Hvordan en risotto smaker avhenger av hva slags kraft man lager. Sopprisotto er et forslag som alle vil lykkes med.

Fransk dessert

Caneles er enkelt å lage og kan gjøres på forhånd. Egentlig er det ikke annet enn en pannekakerøre med vanilje og en knert med rom. Trikset er å sette ovnen på 250 grader (full guffe på de fleste ovner) og la dem steke seg sprø på utsiden, så senker du temperaturen for å steke dem ferdig (til 200).

Og med det ønsker jeg en riktig god helg!

Erik Hannemann

Appelsinsalat

En liten, herlig appelsinsalat som tar tre minutter å lage.

Til 4 porsjoner:

2 stk appelsin

Frisk basilikum, 12-15 blader

12 stk oliven

olivenolje

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
God Morgen Norge/TV2

Ossobuco med gremolata og risotto

Hovedingrediens i denne retten er kalveknoker. Ossobuco er en klassisk italiensk rett. Den trenger lang trekketid, men er ikke vanskelig å lage.

Til 4 porsjoner:

4 skiver av kalv eknoke

3 stk gulrot

3 stilker stangselleri

2 stk løk

3 fedd hvitløk

3 ss smør

hvete mel til å vende kjøttet i

4 ss olivenolje

2 dl hvitvin

0,75 kg tomater

1 bt persille

2 dl kraft/buljong

0,5 ts timian, tørket

0,5 ts oregano

2 stk laurbærblad

salt

pepper, sort og nykvernet

Gremolata:

2 stk sitron

2 bt persille

5 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Canelés

Dette er en nydelig og nøyaktig oppskrift på et deilig, fransk bakverk. Oppskriften gir 20 stykker.

Ingredienser:

0,5 l melk

30 g smør i terninger

1 stk vaniljestang

100 g mel

180 g sukker

5 stk eggeplommer

80 ml rom

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!