Vi er alle på evig jakt etter enkle middagsoppskrifter. Og pasta er for lengst den nye poteten.

De aller flinkeste av oss har begynt å kjøpe pasta laget av grovere korntyper, til og med.

Jeg har noen pastamiddager som jeg lager uten å være veldig stolt av dem. Det er kanskje fordi de er så enkle at jeg kvier meg for å kalle det for en "oppskrift" eller "en rett".

Altså har jeg blitt fanget av det som kan kalles Det italienske komplekset. Noen ganger er "oppskriftene" er så enkle og innarbeidede at husmødrene stritter imot når noen vil fravriste dem ingredienser og fremgangsmåte.

Dette komplekset er helt idiotisk og bunner i en blanding av håpløst jåleri og bunnløst idioti. Ære være den som serverer milkshake på restaurant.

Oppskrifter på enkle pastaretter

For å bøte på dette har jeg her samlet tre superenkle pastaoppskrifter.

Den første er ganske enkelt kjøttboller med mozzarella, grønne bønner og soltørkede tomater.

Ja visst! Du kan lage de litt mer avanserte kjøttbollene (med pinjekjerner), men disse funker de dagene du har lite tid og skuffen er tom for pinjekjerner.

Pasta med pepper

Den andre oppskriften er en klassiker, cacio e pepe, hvor du koker pasta, kverner pepper i en tørr stekepanne til aromaene virkelig kommer til sin rett, før du smelter i smør og serverer pastaen med dette og litt nyrevet parmesan.

Pasta med røkelaks

Siste "rett" er pasta med røkelaks. Den er også så enkel at det er en lek. Varm opphakket røkelaks i crème fraîche og servér!

Ja, det er så enkelt at det nesten er for gæli' å kalle det oppskrifter, ikke sant?

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Spagetti med pepper

En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.

Til 2 porsjoner:

20 g salt

1 l vann

250 g spagetti

10 stk pepperkorn

4 ss smør

2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!