Forrett(er): Suppeshot, skinke og røkt laks

Jeg er i det hjørnet hvor jeg har lyst på litt forskjellig snacks til forrett. Aller først lager jeg en rask og enkel ertesuppe som jeg serverer i små kopper eller glass.

Litt spanske skinke kommer også på bordet.

Den siste forretten er en kul ostekrem med røkt laks. Det er bare å blande kremost, pepperrot og sitronsaft med gressløk og røkt laks. Jeg synes det er stas å servere dem på teskjeer, så får jeg følelsen av å være på (min egen) restaurant.

Hovedrett: Hamburger på fransk

Denne burgeren er knallgod. Det som gjør den så spesiell er to ting: Andekjøttet og béarnaise. Jeg vet det kan være vrient å få tak i andekjøtt - og det går fint uten. Men, béarnaise må være med! Er du lat kan du kjøpe en ferdig, men det blir bedre om du lager den selv.

Hamburgeren blir aldri god dersom man ikke varmer brødet, i ovnen eller på grill/grillpanne. For mye styr? Bruk brødristeren! Et soggy hamburgerbrød ødelegger hele greia for meg.

Skal du virkelig gjøre skikkelig kan du lage hamburgerbrød selv, oppskriften finner du her.

Kanskje er jeg også

Dessert: Sjokolade med snert

Denne enkle, deilige sjokoladedesserten er enkel og perfekt, synes jeg. Og akkurat passe stor. Den lages ved å varme opp fløte, røre inn sjokolade og eggeplommer - og til slutt en skvett med rom, whisky eller konjakk, alt ettersom hva du har for hånden eller liker best. Litt portvin funker også.

Og med det ønsker jeg en riktig smakfull helg!

Erik Hannemann

Spansk skinke, jamón, jamón

Spansk skinke krever ingen oppskrift, men her har du noen enkle serveringstips.

Ingredienser:

........ Masse deilig spansk skinke

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ertesuppeshots

Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.

Til 4 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 dl fløte

150 g erter

1 ss kyllingbuljong

noen dråper trøffelolje

20 g parmesan

vann

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Ostekrem med røkt laks og pepperrot

Denne smakfulle kremen passer ypperlig som en liten forrett eller som en av mange retter på et tapasbord.

Til 8 porsjoner:

200 g kremost naturell

1 ss pepperrot fra tube

1 ss sitronsaft

200 g røkelaks

4 ss finhakket gressløk

0,25 ts pepper

melba toast eller ristet brød

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Sjokolade i kopper

Enkel, deilig sjokolade i kopper.

Til 4 porsjoner:

3 dl matfløte

200 g sjokolade, mørk

2 stk eggeplomme

20 g smør

4 ss rom eller konjakk, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!