Suksessen til ristede peanøtter med salt er ubestridelig. Og med god grunn. Med et glass godt øl og en neve peanøtter blir vitser morsommere og landslaget bedre.

Men, peanøtter har større potensiale enn tiltugg til skummende drikke.

Såre enkelt

Peanøtter og salt er altså en god ide. Men, hva med saltets søte bror, sukker?

For noen uker siden lagde jeg en peanøttkake. Og så mye kan jeg si: Peanøttkake - det er redningen for deg som ikke kan bake, deg som ikke er glad i å bake og deg som liker å spise kake.

Klarte du å henge med?

Med andre ord: Peanøttkake er kake for de fleste. Såre enkelt, veldig godt og kjapt å lage.

Ikke snickerskake

La oss rydde unna mulige misforståelse først. Det er snublende enkelt å assosiere peanøttkaka med snickerskaka, men det er en helt annen affære. Snickerskake er uvanlig godt, selvsagt, med sine salte nøtter og deilige sjokoladetrekk. Men, sammenlignet med peanøttkake er dette en komplisert konstruksjon.

Og, kanskje noen tenker på Clotildes berømte peanøttmuffins? Nei, det er heller ikke noe som ligner på de små, herlige peanøttbarene jeg tenker på.

Når det kommer til å lage et raskt, kult, godt og enkelt bakverk, så er peanøttkaka uslåelig.

 

Prinsippet er, i all sin himmelropende enkelhet:

Bland sammen peanøttsmør, sukker, smør, egg og mel. Stek det i ovnen.

 

Jeg ble ikke bare litt overrasket over hvor godt dette ble. Enda litt bedre ble det med syltetøy på toppen. Kanskje litt krem også?

Nedenfor finner du oppskriften.

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Peanøttkake

Den er enkel, god og kul. Hva mer kan du ønske av en peanøttkake?

Til 4 porsjoner:

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

5 ss peanøttsmør

5 ss brunt sukker

100 g smør

1 stk egg

1 ts vaniljesukker

1 neve peanøtter

syltetøy, valgfritt

oljetil å smøre pannen

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!