Endelig mandag! Det er alltid godt å vite at det er mye god mat i vente. Og denne uken er det duket for indisk mat, tagliatelle og helstekt kylling. Blant annet. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Deilig fiskepai med potetmostopping

Hvis du har lyst på en litt annen vri på den tradisjonelle fiskegratengen, kan du lage fiskepai på den engelske måten.

Som den potetmoselskeren jeg er, fryder jeg meg når jeg setter gaffelen ned i den gyllenbrune og sprø skorpen, gjennom ultramyk mos og ned til store, gode fiskestykker.

Tirsdag: Indisk gryte med gule linser og blomkål

Jeg liker å legge inn noen vegetariske dager innimellom. Det er deilig å ha dager som føles helt lette, nærmest rensende.

I India er de utrolig dyktige på å lage smaksrik og mettende vegetarisk mat. Her får du en knallgod gryte med linser og blomkål.

Onsdag: Fylt omelett med kylling og gulrot

Når spiste du omelett til middag sist? Lenge siden? Da er det på tide å finne fram stekepanna, vispe sammen noen egg og sette i gang igjen. En omelett kan fylles nærmest med hva du vil, og er en perfekt middag når ting skal gå litt kjapt.

Den er dessuten som skapt for å bruke opp middagsrestene fra i går. Her bruker jeg rester av en ferdiggrillet kylling som jeg fyller omeletten med.

Torsdag: Tagliatelle med ratatouille

Ratatouille er en fransk grønnsaksstuing med auberginer og tomater, og vil for evig og alltid minne meg om den ultrasjarmerende animasjonsfilmen "Rottatouille" hvor rotta Remy danker ut alle de flinke kokkene i Paris' beste restaurantkjøkken.

Jeg elsker filmen og jeg elsker ratatouille! Her blander jeg den med pasta og får en deilig, smakfull og lettvint middag.

Fredag: Ørretfileter med dillpoteter og rødbetsaus

Dette er mat til å bli glad av!

Vi blir glade og får ekstra med positiv energi når vi lager og spiser mat med fiske, skarpe farger. Det er jeg helt sikker på. Se på de fantastiske fargene på denne retten! Dette er en symfoni av vakre røde toner.

Lørdag: Helstekt kylling med søtpotet og vanlige poteter

Det er så befriende deilig med mat som nærmest lager seg selv. Mat hvor du kan ha alt i en form i stekeovnen, og når det ringer i varselklokka, er middagen ferdig!

Tilbehøret til denne helstekte kyllingen kan varieres i det uendelige. Her bruker jeg vanlig potet og søtpoteter sammen med hvitløk.

Søndag: Stekt entrecôte med cherrytomater og parmesan

Det er mye større sjanse for å lykkes med å få en saftig biff dersom du bruker entrecôte istedenfor indre- eller ytrefilet. Det fettet som er marmorert inn i entrecôten smelter under stekeprosessen og gjør at det holder seg saftig under stekingen.

En biff bør serveres forholdsvis rosa inni. Det er da kjøttet aller best kommer til sin rett.

Les også:

Deilige hverdagsmiddager med kjøttdeig

Sett smak på maten med øl

Tre digge supper

Søk i over 4000 oppskrifter

Øystein Westlie

Fiskepai med potetmos

Dette er en morsom fiskepai å lage. Toppen av fiskepaien dekkes av potetmos som stekes gyllen før servering.

Til 4 porsjoner:

250 g scampi

1 kg poteter

1 dl melk

3 dl matfløte

2,5 dl hvitvin

2,5 dl vann

1 stk purre

2 stk vårløk

salt og pepper

250 g laksefilet uten skinn og bein

500 g seifilet

25 g hvetemel

75 g smør, romtemperert

2 stilk dill

1 stilk persille

salat

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Indisk gryte med gule linser og blomkål

Indisk vegetargryte. Indisk mat med krydder og linser er god høst- og vintermat.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1 ss maisolje

1 ts salt

3 cm ingefær

3 ss curry paste

200 g linser, gule

1,5 l grønnsaksbuljong

5 ss kokosmasse

1 stk blomkål

6 dl vann

4 dl basmatiris

mangochutney

pitabrød

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Fylt omelett med kylling og gulrot

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling, ferdiggrillet

1 stk paprika, rød

2 stk gulrøtter

ruccola

8 stk egg

4 ss melk

1 ts salt

pepper

2 ss olivenolje

25 g smør

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Tagliatelle med ratatouille

Til 4 porsjoner:

400 g tagliatelle

1 stk aubergine

1 dl olivenolje

2 stk squash

2 stk løk

3 stk hvitløksfedd

3 stk sardin er

1 bokser tomat

200 g cherrytomat

1 dl vann

1 stk chili, rød

6 stilk persille

1 ts salt

pepper

1 ts sukker

150 g oliven, sorte

2 ss balsamicoeddik

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Ørretfileter med dillpoteter og rødbetsaus

Til 4 porsjoner:

600 g poteter

250 g cherrytomat

50 g parmesan

1 stk hvitløksfedd

225 g rødbet

1 stk appelsin, finrevet skall

1 ss pepperrot, fra tube

12 stilker dill

4 ss olivenolje

salt og pepper

1 dl lettrømme

2 ss sennep, grov

700 g ørretfilet, med skinn

25 g smør

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Helstekt kylling med søtpotet og vanlige poteter

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

1 neve timian

1 neve basilikum

3 stk hvitløksfedd

1 ts spisskummenfrø

1 ts paprika

1 ts gurkemeie

1 ts salt

pepper

100 g smør, romtemperert

Tilbehør

3 stk søtpotet

500 g poteter

0,5 stk hvitløk

0,5 dl olivenolje

1 ts salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Stekt entrecôte med cherrytomater og parmesan

Til 4 porsjoner:

700 g entrecôte

1 ts salt

pepper

2 ss olivenolje

25 g smør

16 stk cherrytomat

2 ss olivenolje, extra virgin

4 ss balsamicoeddik

1 ss dijonsennep

salatblanding

50 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!