Øl til mat er ingen nyhet. Mer uvanlig er det kanskje å bruke øl som smaksetter i mat.

Men faktum er at litt øl i gryteretten, til skalldyr eller til og med i brød, gir veldig god smak.

Ølbrasserte poteter med timian

Potetene er godt tilbehør til høstens vilt, til retter av storfe og til grillet kylling.

Blåskjell i Guiness

Guiness er det kraftige irske ølet, som du må på Vinmonopolet å kjøpe. Det går like bra med vanlig pils. Server nystekte baguetter til.

Svinefilet surret i øl med sopp

Det milde svinekjøttet får en lett smak av villsvin når det tilberedes på denne måten.

Kaldhevet baguette

Kaldheving gir luftige baguetter med den riktige, litt seige konsistensen. Perfekt brød når man skal ha gjester. Deigen kan settes om morgenen, heves i kjøleskap og så stekes de like før gjestene ankommer. Deigen kan også stå natten over og stekes tidligere på dagen.

Chili con carne

Perfekt når man er mange rundt bordet. En kraftig og het chili som serveres med tomatsalsa, guacamole, tortillabrød og rømme.

Les også:

Slik pimper du tacoen

Tre digge supper

Søk i over 4000 oppskrifter

Har du tips til andre retter med øl? Del tipsene dine i forumet.

Linnea Press

Ølbrasserte poteter med timian

Til 4 porsjoner:

1 kg poteter, jevnstore

1 stk gulrot

1 skiver knollselleri

2 stk laurbærblad

1 fl pils

5 dl vann

1 stk buljongterning

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

2 ss smør

2 ss timian

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea Press

Blåskjell i Guiness

Til 4 porsjoner:

2 pose blåskjell

1 stk gulrot

1 stk fennikel

2 stk sjalottløk

2 stk hvitløksfedd

150 g bacon

1 ss smør

1 bokser pils, eller Guiness

2 dl kremfløte

1 stk sitron, saften av den

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

2 dl persille hakket

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea Press

Svinefilet surret i øl med sopp

Til 4 porsjoner:

500 g svinefilet

1 stk purre

200 g kantareller

1 ss smør

1 ts salt

0,5 ts pepper

1 ss hvetemel

2 dl pils, eller annet øl

1 ts soyasaus

5 stk einebær

1 stk buljongterning

2,5 dl matfløte

3 ss persille hakket

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea Press

Kaldhevet baguette

Baguetter kan du bake selv. Med denne oppskriften kan du faktisk lage dem til frokost - så lenge du setter deigen dagen i forveien.

Til 4 porsjoner:

25 g gjær

3 dl vann, kaldt

1 fl øl

2 ts salt

3 ss maltekstrakt

2 ss rapsolje, eller olivenolje

1 kg hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):
Linnea Press

Chili con carne med jalapeño

Chili con carne med masse smak!

Til 6 porsjoner:

1 kg storfe, benfri mørbrad

150 g bacon

2 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 stk paprika, rød

1 ss olje

1 ss smør

1,5 ts salt

2 fl pils, eller annet øl

1 ss jalapeño, hakket

3 ss chilipulver

0,5 ts kanel

2 ts spisskummenfrø

1 ss oregano

Til servering

tomat salsa

guacamole

tortilla brød

rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!